Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

På ski og i kajakk i Whistler

Vinterolympiaden i 2010 viste verden hvor vakkert det er i Whistler om vinteren. Regionen rommer noen fantastiske skiområder, og selv etter at snøen har smeltet, har den fortsatt mye å by på. Whistler er kjent som Nord-Amerikas fremste fjellferiested. Det varierte utvalget av butikker og restauranter gir en velkommen avveksling fra de mange utendørsaktivitetene som man kan drive med i fjellområdene omkring.

Whistler ligger om lag to timers kjøring fra Vancouver, og er lett tilgjengelig med bil. Det er også fint å reise fra Vancouver til Whistler med tog. Toget Rocky Mountaineer følger Sea to Sky Climb-ruten langs det storslagne Howe-sundet, og tøffer gjennom den ulendte Cheakamus Canyon. Etter en storslagen tur på tre og en halv time, ruller toget inn på Whistler stasjon.

En vakker skidestinasjon
En vakker skidestinasjon

Vancouver

Whistler om vinteren

Skientusiaster og snøbrettkjørere elsker Whistler Blackcomb, Canadas største skianlegg. I 2008 ble toppene på Blackcomb- og Whistler-fjellene forbundet med taubanen PEAK 2 PEAK, noe som fordoblet arealet til skianlegget. Regionen er kjent for sin utmerkede snøkvalitet. Hit kommer folk for å stå på ski i ny puddersnø. Og i motsetning til mange andre skisteder har Whistler mer enn nok av luftig snø å by på.
Området har mange nedfarter, fra bratte utforløyper til skjermede skogsløyper. Whistler er det perfekte reisemål for skiløpere og snøbrettkjørere på alle ferdighetsnivåer. I tillegg til de mange løypene, finnes også seks Wonder Routes. Disse løypene går til de vakreste og ofte mindre kjente delene av skianlegget.

Fjellsykling om sommeren

Whistler om sommeren

Når snøen har smeltet i Blackcomb- og Whistler-fjellene og skiene er stuet vekk for sommeren, er tiden inne for andre aktiviteter i fjellområdet. Fjellsyklister kan velge mellom et nesten uendelig antall løyper. De mange skiheisene gjør det enkelt å komme seg høyt opp på fjellet, hvor man garantert har mange spektakulære veier ned igjen. Alpinløypa Top of the World tar fjellsyklistene opp til de fire høyeste punktene i Whistler- og Blackcomb-fjellene, med spektakulær utsikt og en fantastisk sykkeltur nedover fjellsiden. Å padle i kajakk på River of Golden Dreams ("de gylne drømmers elv", det er faktisk navnet) gir en god mulighet til å observere villdyr som bever og bjørn. For vandrere finnes flere titalls kilometer med vandreruter. Whistler er også et paradis for golfere. Det finnes fem 18-hulls golfbaner som er blant de beste i Canada.