Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

På ski og snøbrett i Stockholm

Lange kvelder på et varmt reinsdyrskinn ved et sprakende peisbål mens det magiske nordlyset flimrer over polarhimmelen: den nordiske vinteren har sine fordeler. En annen fordel er at snøen er hundre prosent garantert. Den første snøen faller i oktober, og i februar, under vinterferien som kalles "Sportlov", strømmer svenskene ut i løypene. Innbyggerne i Stockholm er heldige, de trenger ikke engang dra ut av byen.

Erfarne og eventyrlystne skiturister foretrekker de store og mer utfordrende vintersportsstedene Romme Alpin, Åre og Riksgränsen. Men man kan også finne avslappende slalomløyper nærmere Stockholm. Like nedenfor Södermalm ligger Hammarbybacken, et skiområde med vakker utsikt til de blinkende lysene i Stockholm. Området er lett tilgjengelig med offentlige transportmidler. I nærheten ligger to andre vintersportssteder der barn og brettkjørere også er velkomne. Gå på museum om morgenen, lek i snøen om ettermiddagen og avslutt dagen med en elegant middag. Stockholm har alt!

Skibakke i utkanten av Stockholm
Skibakke i utkanten av Stockholm

Stockholm

Svarte skiløyper med byutsikt

Hammarbybacken er en liten skibakke, men den har mye å by på: fire løyper, to heiser, en kafé og en skiskole der du kan leie skiutstyr. Skibakkene spenner fra grønne til svarte - den lengste er på 750 meter, og høydeforskjellen er på 85 meter. Spesielt i helgene setter stockholmere kursen for denne åsen, for å kjøre på ski og snøbrett. Når dagen er går mot slutten kan du komme deg til sentrum på 20 minutter, men du kan også overnatte her. Bestill et rom på Park Inn, nederst i skibakken og i utkanten av det trendy, fornyede Hammarby-strøket.

+ Les mer

På ski og snøbrett med utsikt mot byen

Se på kartet

Hammarbybacken, Hammarby Fabriksväg 11, 120 66 Stockholm

På ski med utsikt over Mälaren

Drottningholm, svenskekongens boligpalass, er en av de mest populære attraksjonene i Stockholm. Like i nærheten finner vi Ekebyhovsbacken, oppkalt etter Ekebyhov slott fra 1600-tallet, som ligger like i nærheten. Anlegget har tre blå løyper og en rød. Den lengste er nesten 500 meter, og gir utfordringer nok for en ettermiddag i snøen. For brettkjørere er det hopp og rekkverk, og barn og nybegynnere kan prøve seg i begynnerløypa, der det er barneheis. De røde tømmerhyttene huser en skiskole, en utleiebutikk og en hyggelig kafé der det serveres kaffe og smørbrød.

+ Les mer

Ekebyhov slott

Se på kartet

Ekebyhovsbacken, Bryggavägen, 178 34 Ekerö

Vintermoro for hele familien

Stockholms største og mest snøsikre skibakke er 700 meter lang, med en høydeforskjell på 103 meter. Anlegget ligger vakkert til i et naturreservat ved Albysjön. Flottsbro har fem løyper, tre heiser, en snøbrettpark, en skiskole med utleiebutikk og et titalls snøkanoner som garanterer fersk puddersnø. Skiområdet er åpent fra tidlig om morgenen til langt på kveld. Du kan også overnatte i en solid, rød tømmerstue med kjøkken, bad og balkong (med plass for fra to til seks personer).

+ Les mer

Flottsbro

Se på kartet

Flottsbro, Häggstavägen 20, 141 32 Huddinge

Foto

  • På ski og snøbrett med utsikt mot byen: © Copyright 2014 Sweden.se
  • Ekebyhov slott: Henrik Ismarker, Flickr
  • Flottsbro: Staffan Vilcans, Flickr