Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

På ski i Sveriges eventyrlige vinterlandskap

Svenskene er blant de mest entusiastiske skiløperne i verden, og landet har allerede fostret mange verdensmestere. Sverige kan skryte av å ha hele 200 skiområder, fra sør (selv innenfor Stockholm) og til langt nord for polarsirkelen. I de fleste skidestinasjonene er det tilrettelagt for både alpint, snøbrett og langrenn. En ting er sikkert: det er nok snø.

Svenskenes skientusiasme innebærer at populære skidestinasjoner som Sälen og Åre ofte er fullbooket flere måneder i forveien. Men heldigvis er skisesongen lang: i Lappland varer den fra oktober til mai. Men i motsetning til i Alpene kan moro i skiløypene i Sverige lett kombineres med andre vinteraktiviteter, fra trugeturer og isfiske til snøskuter- og hundespannkjøring. Organiserte dagsturer er også svært populære. Du reiser om morgenen, kjører noen få timer med buss, går på ski om ettermiddagen og returnerer til Stockholm om kvelden. Her er tre toppsteder for skisport.

Sverige er et paradis for skientusiaster
Sverige er et paradis for skientusiaster

Stockholm

Romme Alpin, det største skianlegget i Sør-Sverige

Vintermoro i 28 løyper: Romme Alpin

Romme Alpin i Dalarna er det største skianlegget i Sverige, og ligger ganske nær hovedstaden. Selv de mest vågale utforkjørerne vil trives her. De to fjellsidene har 13 skiheiser og 28 løyper, fra enkle grønne til hårreisende svarte. Skianlegget er egnet for en dags- eller helgetur fra Stockholm. Et annet alternativ er å overnatte på skihytta i en minisuite med privat badstue. Hvert år i mars er dette skiområdet vertskap for verdens eldste langrennsløp, det 90 kilometer lange Wasaloppet.

+ Les mer

Se på kartet

Romme Alpin, Koppslahyttan 111, 781 98 Borlänge

Verdens beste skianlegg: Åre

Hvis det var opp til Åre, ville de olympiske vinterlekene ha blitt arrangert der. Denne skidestinasjonen i Midt-Sverige har vært kandidat seks ganger, men har ennå ikke greid å hente hjem den olympiske fakkelen. Stedet har vært vertskap for en rekke verdensmesterskap, og det britiske reisemagasinet "Condé Nast Traveller" har utpekt Åre til den beste skidestinasjonen i verden. Skianlegget byr på 46 skiheiser og 108 løyper, inkludert fem svarte og elleve upreparterte traséer for frikjøring. Du kan overnatte i et designerhotell, eller til og med i en iglo. Åre er den eneste skidestinasjonen i Skandinavia der after ski-festen pågår til utpå morgenkvisten.

+ Les mer

Skidestinasjon i verdensklasse: Åre

Se på kartet

830 13, Åre

Riksgränsen: ski og heli-ski utenfor allfarvei

Den kaldeste skidestinasjonen: Riksgränsen

200 kilometer nord for polarsirkelen ligger Riksgränsen, med 18 preparerte løyper og 15 upreparerte traséer for frikjøring. Dette er ikke den største skidestinasjonen i Sverige, men definitivt den kaldeste: temperaturen faller jevnlig under 50 minusgrader. Den første snøen faller i midten av september, og ligger til ut i juni. Den lengste dagen i året er løypene åpne lenge, så folk kan gå på ski i midnattsol. Turen fra Stockholm er vakker: en 24 timers togtur med Norrlandstoget gjennom et spektakulært vinterlandskap tar deg rett til inngangsdøren til Hotel Riksgränsen, det eneste overnattingsstedet i området.

+ Les mer

Se på kartet

981 94, Riksgränsen

Foto

  • Romme Alpin, det største skianlegget i Sør-Sverige: Marcus Linder, Flickr
  • Skidestinasjon i verdensklasse: Åre: Jakob Krantz, Flickr
  • Riksgränsen: ski og heli-ski utenfor allfarvei: Jörgen Nybrolin, Flickr