Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Liten, men vakker: Arusha nasjonalpark

Selv om Arusha nasjonalpark er langt mindre enn de nærliggende viltreservatene, har den mye å by på. Det skyldes ikke minst de svært varierte habitatene rundt kratrene og innsjøene. Meru-fjellet dominerer horisonten, og har en storslagen utsikt. Og med to flyplasser i nærheten er Arusha nasjonalpark en av de lettest tilgjengelige parkene i Tanzania.

Parken har sin egen unike personlighet. Du finner ingen løver her, men det øker sjansen betydelig for å få se leoparder og hyener. Dette er også det eneste stedet i Tanzanias nordlige safariområder der de svarte og hvite kolobusapene holder til. Ivrige fuglekikkere vil også finne mer enn nok å se på her: nesten 400 fuglearter er blitt observert i parken. Spesielt i området rundt den grunne innsjøen Momela er mangfoldet av fuglearter eksepsjonelt stort.

Svarte og hvite kolobusaper
Svarte og hvite kolobusaper

Kilimanjaro

Stort mangfold

Parken, som er på knapt 137 kvadratkilometer, er inndelt i tre spesifikke vegetasjonssoner. Først har du Meru-fjellet. På klare dager er utsikten til denne vulkanen – en av de høyeste i Afrika, på 4 565 meter – virkelig imponerende. De grønne fjellsidene rager over savannen, og er hjem for tallrike aper, leoparder og rovfugler. Den andre sonen består av innsjøen Momela, som tiltrekker seg flokker av rosa flamingoer og andre vannfugler. Rundt innsjøene gresser mange antilopearter, foruten giraffer og sebraer. Til sist har du Ngurdoto-krateret. Bunnen av denne tre kilometer brede gryta i landskapet ligger 100 meter lavere enn resten av parken, og består hovedsakelig av skoger og sumper. Dette er et yndet tilholdssted for flokker av bøfler og vortesvin. Takket være den store variasjonen i landskapet, vil du kunne krysse av for en lang rekke dyreslag i løpet av en dag.

+ Les mer

Antiloper og flamingoer

Se på kartet

Arusha National Park

Utenfor allfarvei

Til tross for at det er to flyplasser i nærheten (Kilimanjaro og Arusha), er Arusha nasjonalpark en av de minst besøkte viltparkene i regionen. Det skyldes hovedsakelig at de større parkene i Øst-Afrika er så mye mer populære. Dessuten har ikke Arusha løver, og det er sjelden man ser elefanter. Men en rekke mindre kjente attraksjoner og aktiviteter veier opp for dette - og vel så det. Du kan velge mellom safari i jeep eller til fots, eller du kan til og med dra på safari i kano, noe som er unikt for Tanzania.

En kanosafari på Momela-innsjøene

Foto

  • En kanosafari på Momela-innsjøene: Flickr: Roberto Maldeno