Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Smørrebrød er mer enn det høres ut som.

Smørrebrød er en klassisk lunsjrett i Danmark. Og det må innrømmes at det er en viss forskjell på et smørbrød og et smørrebrød. Danskene tar ingrediensene svært alvorlig, noe som resulterer i lekre kombinasjoner.

Et klassisk smørrebrød begynner med en skive ferskt brød med smør på. Som pålæg brukes kjøtt, fisk og ost, med smakstilsetninger og rå grønnsaker av alle slag. Det finnes endeløse variasjoner, fra leverpostei til sursyltet sild med saus, som er svært populær. Hvilken type brød man velger, er viktig: Laks og reker passer på hvitt brød, mens tartar er best egnet på mørkt rugbrød – smakfult dekorert med eggeplomme og pepperrot. I København er det ingen manko på steder der de serverer smørrebrød, fra de enkle til de eksklusive.

Mye å velge mellom hos Dronning Ida

Staselig smørrebrød hos Dronning Ida

Ida Davidsen serverer de mest berømte, og kanskje også de beste smørrebrødene i København. "Dronning Ida", som hun bli kalt, er en levende legende. Menyen hennes er hele 140 cm lang, og inneholder over 250 smørbrød. Mange av dem er oppkalt etter berømte dansker. Hans Christian Andersen, for eksempel, består av bacon, tomat, leverpostei og pepperrot på rugbrød. Danskene spiser vanligvis lunsj tidlig. Hos Ida er den beste tiden rundt klokken tolv.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Store Kongensgade 70, 1264 København, Danmark

Spiselige kunstverk

Kjøkkensjef Adam Aamann har gjort smørrebrød til en egen kunstform. Beviset finnes i den trivelige bistroen hans, Aamanns Deli. Den er stilig møblert: dansk design, med mye tre. Ferske lokale ingredienser blir forvandlet til de nydeligste retter på kjøkkenet. Enten du velger fiskekaker med hvitløk og remulade eller dansk blåskimmelost med rabarbrachutney, kommer maten til å være nesten for vakker til å spises.

+ Les mer

Vakkert dekorert mat

Se beliggenheten på kartet

Øster Farimagsgade 12, 2100 København, Danmark

Dyrlægens Natmad

Snaps og smørrebrød

Told og Snaps er en trivelig lunsjrestaurant i nærheten av Nyhavn. Her handler det om "slow food" – hver eneste ting på smørbrødet er hjemmelaget samme morgen. Kokkene røyker fisken og kjøttet selv. På menyen står klassiske smørrebrød som Dyrlægens Natmad, som er rugbrød med leverpostei, saltet oksekjøtt og sylte. Dette etablissementet har nok en spesialitet: snaps laget av ingredienser som honning, dill og anis.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Toldbodgade 2, 1253 København, Danmark

Smørrebrød er en kulinarisk trend

Foto

  • Mye å velge mellom hos Dronning Ida: Look, Hollandse Hoogte