KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Snorkling i Bonaire

Den fantastiske undervannsverdenen er en av Bonaires største attraksjoner. Naturelskere fra hele verden reiser til denne øya, der snorkling er en svært populær aktivitet. Med et par svømmeføtter og dykkermaske kan du glede deg over alle de unike skapningene i Det karibiske hav.

Mange steder strekker korallrevet seg helt opp til stranden, noe som betyr at du befinner deg i et tropisk akvarium etter å ha svømt bare noen meter. Ta en tur til vestkysten av øya og se havhester svømme mellom korallene og opplev mangrovene ved Lac Bay.

Ta på deg svømmeføtter og prøv snorkling
Ta på deg svømmeføtter og prøv snorkling

Bonaire

Snorkling på vestkysten

Vestkysten av øya er spesielt egnet for snorkling, takket være lite vind og rolig sjø. Stranden består av knuste koraller som har blitt skylt i land gjennom årenes løp. Med andre ord finner du ingen perlehvit sandstrand her - men korallrevet begynner like utenfor kysten, så fantastisk panoramautsikt er garantert. Så snart du er under vann, ser du alle slags arter av papegøyefisk, englefisk og elegante sommerfuglfisk. Det finnes sytten offisielle snorkelsteder. De mindre populære stedene er også fantastiske.

Både nybegynnere og erfarne snorklere trives i Andrea I og II. Disse stedene befinner seg en kilometer nord for avsaltingsanlegget, og er lette å komme til fra land: det er bare å gå rett ut i vannet. Mellom myke koraller og anemoner yrer det av liv. De store, fargerike papegøyefiskene er lette å få øye på. Med litt flaks kan du også se havhester. Vannet her er utrolig klart, så du kan til og med filme det du ser.

Fargerik papegøyefisk er lett å se
Vannet rundt Bonaire er enestående klart

Snorkling i Lac Bay

Lac Bay og Sorobon Beach er populære blant brettseilere, men du trenger ikke ha et brett å stå på her. Bukten er beskyttet av et stort korallrev som tiltrekker seg mangfoldige fiskeslag. Snorklere går ut i vannet ved Sorobon Beach Resort, og svømmer noen få meter ut til snorkleområdet. La deg drive avsted i den rolige strømmen, forbi vakre hornkoraller i vakre formasjoner. Mangroveskogen begynner litt lenger ned. Det kalles også for "barnehagen", for mellom røttene til mangrovetrærne her finnes mange unge fisker, skater, hummere og havhester.

Kunstneriske korallformasjoner i Lac Bay