Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Noe for enhver smak

På gatemarkedene i Hong Kong finner du alt fra sangfugler og gullfisk til antikke klokker og kinesiske klesdrakter. Gatemarkedene er alltid spennende og fulle av liv, i motsetning til de ofte trykkende kjøpesentrene. Og, i Hong Kong finner du et gatemarked når som helst på dagen ... eller natten.

I en metropolis med over 100 kjøpesentra er luftkondisjonering og blanke butikkvinduer aldri langt unna. Likevel går mange av Hong Kongs innbyggere på markedet for å kjøpe grønnsakene sine, eller en ny gullfisk eller en parakitt. På markedene står overraskelsene i kø. I motsetning til det fredfylte fuglemarkedet i Kowloon, er Chun Yeung’s Wet Market et livlig sted, der ferske produkter selges rett fra trallene. Hong Kong er velsignet med dusinvis av gatemarkeder, og tre av dem er definitivt verdt et besøk.

Kveldsmarkedet på Temple Street

Kveldsmarked

Kveldsmarkedet i Temple Street begynner når solen går ned. Et besøk her er som en kveld på by'n. Operasangere synger i gatene, spåmenn praktiserer ferdighetene sine mens torghandlerne legger ut klokkene, jadesteinene og tesettene sine. Dette travle stedet har vært bakteppe for en rekke filmer, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor når du prøver å finne veien gjennom virvaret av boder og torghandlere. Det er også mer enn nok å spise her. Prøv ris med stuet kylling eller en deilig bolle nudelsuppe.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Kveldsmarked, Temple Street, Kowloon, Hong Kong

Flaks og fremgang i en pose

Gullfiskmarkedet i Mong Kok har form av en gate med butikker på begge sider, som alle stiller ut plastposer med gullfisker og andre akvariefisker i sterke farger. Et besøk her er en surrealistisk opplevelse, spesielt om kvelden, når akvariene får spektakulær belysning. Kineserne mener at tropisk fisk bringer lykke, men ettersom de fleste av innbyggerne i Hong Kong ikke har plass til hage med en dam, tar de til takke med et akvarium. Andre eksotiske kjæledyr blir også solgt her, så du må ikke bli overrasket om du står ansikt til ansikt med en slange, en tarantell eller en firfirsle.

+ Les mer

Levende fisk i plastposer
Tørket fiskemat i Sheung Wan

Skjønnhet fra havet

Kinesiske kvinner er gale etter abalone (øresnegl), sjøpølser og fiskeblærer. De skal være bra for helsa og huden, og mange bruker enorme summer på dem. Et enkelt kati (617 gram) av japansk abalone kan gå for opptil 4 000 euro. Gatene i Sheung Wan, der disse tørkede sjøfruktene selges, er spesielt travle i tiden rund det kinesiske nyttår. Når du vandrer gjennom dette distriktet, vil du også finne andre spesialiteter. Hva med tørket firfirsle, eller fuglereir?
Fuglehage i Yuen Po Street

Piping og kvitring

I fuglemarkedshagen på Yuen Po-gaten er du omgitt av håndlagde fuglebur i bambus og sangfugler i livlige farger. Denne tradisjonelle kinesiske hagen er et yndet møtested for fugleeiere, i tillegg til fugler i alle farger. Tidlig om morgenen kommer folk til parken med burene i hånden, for å lufte de fjærkledde vennene sine og kanskje vise hvor flinke de er til å synge. I likhet med gullfiskmarkedet, er fuglehagen et fint sted for en morgentur.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Bird Garden, Yuen Po Street, Hong Kong

Foto

  • Kveldsmarkedet på Temple Street: Lee Yiu Tung, Shutterstock