KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Spektakulære fornøyelsesparker i Dubai

Selv om mange besøkende betrakter Dubai som en eneste stor fornøyelsespark, har byen faktisk flere virkelige fornøyelsesparker. Enorme vannsklier, ekte filmstudioer, ridetur på kamel og til og med innendørs skianlegg - alt er mulig i Dubai.

Den største og mest populære vannparken i verden ligger i Palm Jumeirah i nærheten av Atlantis Resort. Adrenalinjunkier er i himmelen: Aquaventure Dubai har hele 42 hektar fullstappet med hårreisende og nervepirrende attraksjoner. En rekke svømmebassenger og vannsklier sørger for en dag full av vann og moro. Men Dubai har mer å by på.

Aquaventure ved Atlantis Resort
Aquaventure ved Atlantis Resort

Dubai

Nedover sklia i 80 kilometer i timen

En annen verdensberømt attraksjon i Dubai er fornøyelsesparken Wild Wadi Waterpark, like ved det berømte Burj Al Arab hotel. Vannparken er basert på det arabiske eventyret om Sinbad sjøfareren, og karakterer fra eventyret har prominent plassering. Parken har mer enn 24 sklier, bølgebassenger og ville vannattraksjoner. Noen av skliene er 30 meter høye, der man kan komme opp i en hastighet på 80 kilometer i timen.

Wild Wadi Waterpark
Stå på ski i 40 graders varme

Et innendørs skiparadis

Du trenger ikke ta med skiene dine for å stå på ski i Dubai. Alt utstyret du trenger kan leies i verdens største innendørs skianlegg, inkludert vinterklær. Dette innebygde skiparadiset har fem forskjellige bakker, en stolheis og en moropark på 3 000 kvadratmeter. Den lengste bakken er på 400 meter, med et fall på 60 meter. De vågale kan sette utfor den svarte bakken, med en helling på 35 grader.

+ Les mer

Se på kartet

Mall of the Emirates, Dubai

Leke og svømme med delfiner

Dolphin Bay er en park der de besøkende kan leke og svømme med delfiner. Alder er ikke noe problem - det finnes spesialprogrammer for hver aldersgruppe slik at alle som vil kan leke seg i vannet med disse praktfulle dyrene. Men å boltre seg med en delfin er ikke billig. Regn med å betale rundt 200 euro per person. For mange mennesker er dette imidlertid en opplevelse for livet, og en drøm som blir til virkelighet.

Dolphin Bay Park
Det imponerende Atlantis Hotel

Wonderland Theme Park

Wonderland i nærheten av Atlantis Hotel er en fornøyelsespark for folk i alle aldre. Parken er delt inn i tre ulike seksjoner. Som så mange andre parker i Dubai, byr Wonderland på både innendørs og utendørs vannattraksjoner. Hjertet av Wonderland består av en diger hall med hundre attraksjoner og videospill. Gokart, rideturer på kamel, en 3D-kino eller paintball - dette er stedet å være.