Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

St. Michaelis kirke: symbolet på Hamburg

Hamburg har mange kirker, men St. Michaelis kirke tårner over alle andre. "Michel", som Hamburgs befolkning kaller den, kan ses fra nesten hvor som helst i byen. Dette symbolet på Hamburg er 132 meter høyt – de som tar den anstrengende turen opp til toppen av klokketårnet, blir belønnet med en spektakulær utsikt over Hamburg og havnen.

Enten du seiler på Alstersjøen eller vandrer gjennom gatene i Hamburg sentrum, kan du ikke unngå å se det myntegrønne taket på St. Michaelis kirke. Det er også vanskelig å ignorere lyden! Hver dag kl. 10.00 og kl. 21.00 spiller den berømte trompeteren i "Michel" en trompetsolo fra klokketårnet. Få med deg et besøk i kirken, for der er det mye å utforske. Gå opp spiraltrappen for å beundre det største klokketårnet i Tyskland, lytt til den imponerende orgelmusikken og oppdag mystiske krypter.

Fredfylt beliggenhet ved Elben

St. Michaelis kirke er en av de vakrest beliggende kirkene i Hamburg, med utsikt til havnen, Elben og byens sentrum. Men stedet har også vært forfulgt av uhell. "Michel" er den tredje kirken som er bygget her. Den opprinnelige kirken fra 1600-tallet ble ødelagt av et kraftig lyn, og den andre kirken brant ned under restaureringsarbeid i 1906. Kort tid etter begynte byggingen av den nåværende kirken.

Når du kommer inn i kirken må du sørge for å kikke opp: Et kobberbilde forestiller erkeengelen Mikael som vokter over inngangen. Barokkirken har fem orgler på ulike steder. De som besøker kirken kl. 12.00, får overvære en 15 minutters minikonsert av orgelmesteren.

Vil du se en panoramautsikt over Hamburg, skal du klatre opp de 453 trappene til utkikksplattformen. Klokkespillet er et velkomment hvilepunkt halvveis opp til toppen. Den berømte Jahrtausendglocke (millenniumsklokken) er den største klokken i Tyskland. Det er en stor opplevelse å klatre opp i tårnet om kvelden og se de tusenvis av funklende lysene som opplyser byen.

+ Les mer

Orgel i St. Michaelis kirke

Se på kartet

St. Michael's Church, Englische Planke 1, Hamburg

Utsikt over Elben fra "Michel"-kirken

“Berømte personer, blant annet sønnen til komponisten Bach, er gravlagt i katedralens gravkammer”

Ned i krypten

De som ikke liker seg i høyden, kan gå ned i krypten under kirken. Fra 1762 til 1817 ble mange medlemmer av rike Hamburgfamilier gravlagt i denne krypten, som den berømte komponisten Carl Philipp Emanuel Bach, sønn av Johann Sebastian Bach. Et av kirkeorglene kan beundres mot kirkens bakvegg.

Foto

  • Utsikt over Elben fra "Michel"-kirken: Chris Zielecki, Flickr