Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Stockholm: et museumsparadis

Museene i Sverige er alt annet enn trykkende og kjedelige. Nobel-museet, for eksempel, er lite, men sjarmerende, og overraskende high-tech. Moderna Museet stiller ikke bare ut verker av Bacon og Warhol, men også progressiv videokunst. Vasa-museet bruker moderne teknikker for å fremstille livet om bord på et skip fra middelalderen. Disse tre er Stockholms museer i et nøtteskall.

Stockholm har mye å by på til å være en liten hovedstad. Den har et titalls museer i alle tenkelige kategorier, fra klassisk og moderne kunst til vitenskap og vinkinger. Om solen ikke skulle skinne, er det likevel mye å holde på med. Hvis du har tenkt deg innom flere museer, bør du skaffe deg et Stockholm-kort. Da får du ubegrensede reiser med offentlige transportmidler og adgang til over 80 museer og attraksjoner i 1, 2, 3 eller 5 dager.

Moderna Museet

Bacon og Warhol i en moderne eske

I Moderna Museet, et museum som er vakkert gjenoppbygget av spanjolen Rafael Moneo, kan du se en av verdens mest prestisjefyllte samlinger av kunst fra 1900-tallet, med arbeider av Picasso, Dalí, Bacon og Warhol. I tillegg huser museet progressiv videokunst, film, dans og musikk, en trendy kafé og restaurant, og en velfyllt museumsbutikk. Inngangsbilletten koster €13,50, og det er gratis adgang til deler av museet på fredager fra kl. 6.00 til kl. 20.00.

+ Les mer

Se på kartet

Moderna Museet, Skeppsholmen, www.modernamuseet.se, T-bane Kungsträdgården

Nobel-museet: inspirerende high-tech

Alfred Nobels mest berømte oppfinnelse – dynamitt – er utstilt i et vakkert belyst monter. Einstein, Röntgen og 874 andre Nobelprisvinnere blir også æret: portrettene deres – ledsaget av tekster og forklaringer – beveger seg gjennom museet over de besøkende via et skinnesystem. Det vises også biografiske filmer om vinnerne, og "e-museet" inneholder et fullstendig, bevegelig Nobel-leksikon og ulike interaktive installasjoner. Ta en kopp kaffe på museumskafeen og ta alle inntrykkene synke inn.

+ Les mer

Nobel-museet på Stortorget

Se på kartet

Nobel Museum, Stortorget, Gamla Stan, www.nobelmuseum.se, T-bane Gamla Stan

Vasa: en gang vedens største krigsskip

Vikingenes Titanic

Vasa var en gang det største, kratigste og mest prangende krigsskipet i verden. Men det sank under vekten av alle våpnene om bord under jomfruturen i 1628, bare minutter etter at det la fra kai. Skipet lå på havbunnen i over tre hundre år. Da det ble gjenoppdaget for et halvt århundre siden, viste det seg å være praktisk talt fullstendig intakt. Hevingen av skipet var en to års monteroperasjon og et mediasirkus. Dette gigantiske skipet er noe ingen som besøker Stockholm bør gå glipp av.

+ Les mer

Se på kartet

Vasamuseet, Galärvarsvägen 14, Djurgården, www.vasamuseet.se, trikkelinje 7 eller ferge

Foto

  • Moderna Museet: possan, Flickr
  • Nobel-museet på Stortorget: P. Sachin.Nayak, Flickr