Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Gatedelikatesser

Innbyggerne i Hong Kong er gale etter mat. Du kan besøke en av de 11 000 restaurantene i denne metropolen når som helst på døgnet. Hong Kong er også et mekka for alle typer snacks, fra portugisiske eggterter til kinesiske gressløkruller og furiansorbet.

Hong Kongs kjøkken gjenspeiler påvirkninger fra alle kanter av verden, og snacks er ikke noe unntak. Mange av bakeriene har spesialisert seg på et fåtall lekkerbiskener, og Hong Kong-innbyggerne har ikke noe imot å ta en omvei for å få tak i de rette kakene. Folk ville gjerne ha reist til grensen mot Guangzhou for å få den perfekte "konekaken", ettersom det er der denne kaken ble oppfunnet. Heldigvis er du ikke nødt til å dra så langt. Du får særegne snacks på hvert gatehjørne i Hong Kong.

Månekaker spises i september og oktober
Månekaker spises i september og oktober

Hong Kong

Bakt i Hong Kong

Det er en overflod av bakevarer i Hong Kong. Portugiserne introduserte sine eggterter i Det fjerne østen via Macao, og disse tertene har en sprø overflate og mykt fyll av eggekrem. Tai Cheon-bakeriet i Hong Kong lager nå hundrevis av disse deilige kakene hver dag. De er best når de fortsatt er varme. Bakeriet er svært berømt – det sies at den siste britiske guvernøren var en hyppig gjest. Det er vanligvis kø utenfor, noe som er et godt tegn.

Det bakes også rikelig med konekaker like i nærheten. Denne typiske kantonesiske kaken er fylt med mandelpasta og vintermelon. Fem kryddersorter tilsettes i deigen, og for å overraske smaksløkene, er kakene bestrødd med sesamfrø. Så har man de berømte ananasbollene, som ikke har frukt i seg – navnet skyldes at skorpen på disse kakene minner om ananas. Smaken er himmelsk, takket være kombinasjonen av to typer deig.

Eggeterte

Det er alltid tid for dessert

Fra komplekse lagkaker til enkle sukkertøy – folk i Hong Kong kan ikke få nok søtsaker. Sukkerrørjuice er en populær dessert, som er å få på mange kafeer. Denne sukkerholdige drikken lages av sukkerrør, og produseres i gammeldagse møller. Ifølge kineserne smaker sukkerrørjuice best etter et sterkt krydret måltid. Hui Lau Shan er et sted som kan anbefales for søte desserter. Det som begynte som en krydderbutikk utenfor bysentrum har blitt et imperium med 52 filialer. Menyen omfatter en lang rekke desserter, og du finner søt mango i alt fra iskrem til pudding.

Mer frukt finner du hos Lucky Dessert, som også har flere utsalg. De bruker durian i gelatinen sin − en frukt som lukter forferdelig, men som smaker himmelsk. Og når vi snakker om gelatin: Kei Kee Dessert bruker det til å lage de største dessertene. Digre kopper fylles med gelatinterninger, blandet frukt og kondensert melk. Porsjonene er så store at du kan få lyst til å hoppe over middagen og gå rett på desserten.

Pannekake med søt mango