Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Gatemat i Kuala Lumpur

Krydret curry, grillede satayspyd og nudler i alle former og størrelser: Gatene i Kuala Lumpur byr på en kulinarisk fest. Gatematen er like variert som byens innbyggere. Malayiske, kinesiske og indiske matboder står side om side. Ovnene er i bruk dag og natt, så man har god tid på seg til å utforske Malaysias varierte kjøkken, en bod om gangen.

I Malaysia er det ganske vanlig å spise seks små måltider om dagen, gjerne utenfor hjemmet og i selskap med venner. Matbodene i Kuala Lumpur er vanligvis temmelig travle. Folk sitter på plaststoler og prater med venner, mens velduftende ris- og nudelretter bæres ut i tur og orden. Gatene i Kuala Lumpur er fulle av fristende delikatesser. Prøv en Malayisk fritert smårett, en japansk nudelsuppe, en indisk curry eller en arabisk fylt pita.

Gatene i Kuala Lumpur er en kulinarisk fest
Gatene i Kuala Lumpur er en kulinarisk fest

Kuala Lumpur

En by full av krydrede delikatesser

For virkelig å dykke ned i den malayiske matkulturen, kan du besøke Jalan Alor. Folkebruset fra denne lange gaten høres lang vei - dette er det mest populære reisemålet i Kuala Lumpurs Gylne triangel-område. Sultne besøkende vandrer mellom matboder fulle av krydrede lekkerbiskener – hent deg en blå og rød plaststol og forsyn deg selv. Bodene serverer for det meste kinesisk mat, men utvalget er mangfoldig. Prøv grillet svinekjøtt med sursøt saus. Det smaker enda bedre med en kald øl til.
For lokale lekkerbiskener kan du gå videre til Kampung Baru-distriktet. Det er mye roligere enn Jalan Alor, og tiltrekker seg hovedsakelig lokale folk. I denne vennlige, landsbyaktige enklaven bor det spesielt mange eldre malayer. Opplev den vennlige småbyatmosfæren tidlig om morgenen, når folk flokker seg her for å spise "nasi lemak", en av de beste i Kuala Lumpur. Denne risretten med peanøtter, agurk og kokt egg er en typisk frokostrett, men smaker like godt også senere på dagen.

“Dette er Kuala Lumpurs beste nasi lemak, ifølge lokalbefolkningen”

Kulinariske mesterverker i Chinatown

Madras Lane heter offisielt Jalan Sultan, og går tvers igjennom Kuala Lumpurs travle Chinatown. Strøket er fullt av ivrige selgere som prøver å prakke på deg falske klokker. Det kan være en utfordring å finne frem til den beste maten i alt kjaset og maset, men hvis du vet hvor du skal gå, er det ingen manko på kulinariske fornøyelser. Spesialitetene inkluderer den kinesiske suppen "yong tau foo" og "curry laksa", en mektig, sterkt krydret stuing fylt av deilige ingredienser. Kokkene tilbereder disse rettene i store wokpanner over høye flammer i enkle matboder. Enkelte av dem har holdt på i over 60 år. Den beste maten finner du der hvor køene er lengst.
Curry laksa er spesialiteten i Madras Lane

Foto

  • Curry laksa er spesialiteten i Madras Lane: Alpha, Flickr