Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

En spasertur gjennom Quartier Graslin

Et elegant strøk som minner om både det 19. århundrets romantikk og det 21. århundrets luksus. Hvis du spaserer gjennom Quartier Graslin i Nantes, vil du oppleve et snev av Paris. Klassiske bygninger og plasser, elegante handlegater og arkader, og et berømt brasserie fra 1895. Dette strøket er som skapt for en spasertur, noen innkjøp og en deilig lunsj.

Til tross for den stadige bombingen av Nantes under 2. verdenskrig, ble størstedelen av det stilfulle Quartier Graslin spart. Det sentrale, elegante strøket minner om det 19. århundret, med sine ensartede fasader, gater og plasser. Spesielt det monumentale Place Royale, med sine terrasser og sin blå granittfontene, Place Graslin, med sitt nyklassisistiske operahus, og inngangen til Cours Cambronne, en nydelig, grønn promenade. Rusle en tur fra Place Royale til Place Graslin langs Rue Crébillon, en sjarmerende handlegate der mange berømte franske fashionmerker holder til.

Théâtre Graslin, operahuset
Théâtre Graslin, operahuset

Nantes

Shopping i Rue Crébillon

En reise tilbake i tiden: Rue Crébillon

Rue Crébillon var en av de første gatene i Nantes som fikk gasslampebelysning. Ettersom gaten ble stengt for biltrafikk for noen år siden, er det ikke lenger å vanskelig å forestille seg denne svunne tiden. Denne handlegaten er fortsatt en populær shoppingdestinasjon, med konditorier, gullsmeder og luksuriøse klesmerker. Der finner du merker som Gérard Darel, Maje og Lacoste. En annen eksklusiv forretning er L’Artisan Parfumeur, som selger tradisjonelt fremstilte parfymer. Halvveis ned i gaten begynner Crébillon-Scribe Arcade, med trendy franske fashionmerker som Isabelle Marant, LaFée Maraboutée og Stella Cadente.

+ Les mer

Se på kartet

Rue Crébillon 44000 Nantes

En monumental handlearkade

En sidegate til Rue Crébillon fører til en enda mer berømt handlearkade: Passage Pommeraye. Denne handlearkaden fra 1843 er blitt utpekt som historisk monument. Den ser ut som et teater, med sine mange gelender, pilarer og en storslagen trapp i tre og smijern. De tre etasjene ligger badet i naturlig lys som strømmer gjennom det store glasstaket. Arkaden utstråler gammeldags sjarm, med mange tradisjonelle butikker gjemt innimellom moderne boutiquer som selger Hermès eller L’Occitane. Du kan til og med snuble over en autentisk frimerkebutikk fra 1950-tallet.

+ Les mer

Passage Pommeraye

Se på kartet

Rue de la Fosse 44000 Nantes
Brasserie La Cigale

Brasserie La Cigale

Rett overfor operaen på Place Graslin, ved enden av Rue Crébillon, finnes et annet landemerke. Her ligger La Cigale, et brasserie med et overdådig Belle Époque-interiør. De tidligste morgenkundene nyter en café crème med croissants. Senere på dagen bærer kelnerne ut digre brett fulle av østers og annen sjømat. En spektakulær opplevelse. Dette er et godt sted for hvitvin, og på menyen står dusinvis av forskjellige Muscadet-viner.

+ Les mer

Se på kartet

4 Place Graslin 44000 Nantes

Foto

  • Shopping i Rue Crébillon: Mint & Ginger, Flickr
  • Passage Pommeraye: Diane Rosier, 123rf
  • Brasserie La Cigale: Jean-Pierre Dalbéra, Flickr