Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

En spasertur gjennom hippe Lipscani

Ikke noe annet strøk i Bucuresti har gjennomgått så store forandringer i løpet av de siste tiårene som Lipscani. Frem til 1980-tallet var denne delen av det gamle bysenteret - oppkalt etter en av hovedgatene der - fullstendig forfallen. I dag er dette strøket et pulserende sentrum for kunstlivet i Romania, og en populær utelivsdestinasjon.

I mellomkrigstiden var Bucuresti kjent som "lille Paris", men kommunistregimet planla å rive hele strøket. Heldigvis ble det ikke noe av, og i dag er Lipscani sannsynligvis det mest interessante strøket i byen. Gatene er omgjort til gågater, med fasjonable butikker på begge sider, skjulte bakgårder, antikvitetsforretninger og mange kunstgallerier.

Et bystrøks renessanse

Ting endrer seg, noe innbyggerne i Bucuresti vet så alt for godt. I hundrevis av år var Lipscani det pulserende handelssenteret i byen. Gatenavnene minner fortsatt om de ulike laugene som holdt til her: gullsmeder, skomakere og garvere. Men etter annen verdenskrig, da kommunistregimet kom til makten, gikk det nedover med "lille Paris". Det historiske sentrum var ikke lenger trygt under diktator Ceaușescu, men Lipscani overlevde likevel. Strøket slapp ikke aldeles uskadd fra det, men mange av bygningene er nå restaurert til sin fordums prakt. Strøket som en gang var hjem for løshunder og unger kledd i filler, blir nå frekventert av elegante kvinner på vei til vernissager. "Undergrunnsteatre" har okkupert de graffitiprydede bygningene, og barene og restaurantene formerer seg raskt. Området har en veldig avslappet atmosfære, uten det pretensiøse preget man finner i klubber andre steder i byen.

Gammel og nytt side om side, i harmoni
En trivelig kveld i Lipscani

Caru' cu Bere

Servicen i utelivsbransjen i Bucuresti har ikke alltid vært helt på topp – restaurant Caru’ cu Bere i Strada Stavropoleos har til og med hatt rykte på seg for elendig service. Men folk kom likevel, fordi stedet hadde mye å by på: et storslagent interiør, dans og et utmerket hjemmebrygget øl. Disse tingene har heldigvis ikke endret seg, men etter årtusenskiftet har servicen blitt betraktelig bedre. Utenfor henger det til og med et skilt som sier "Sannsynligvis den beste restauranten i Bucuresti".

+ Les mer

Den triveligste ølhallen i Bucuresti

Se på kartet

Strada Stavropoleos 5

Foto

  • Gammel og nytt side om side, i harmoni: Radu Bercan, Shutterstock
  • En trivelig kveld i Lipscani: joyfull, Shutterstock
  • Den triveligste ølhallen i Bucuresti: George M. Groutas, Flickr