KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

En spasertur gjennom National Mall

The National Mall blir ofte omtalt som USAs politiske hjerte. Dette store, grønne området ligger i sentrum av Washington, D.C. Det er omgitt av imponerende monumenter, ikoniske regjeringsbygninger og imponerende museer. Dette er virkelig stedet der Washington fengsler, imponerer og utstråler makt.

I 1791 ga president George Washington den franske arkitekten Pierre Charles L'Enfant i oppdrag å tegne hovedstaden i De forente stater på et om lag 22 kvadratkilometer stort område. L'Enfant ville skape en "storslagen bulevard" mellom Capitol og stedet der Washingtonmonumentet nå står. I 1901 satte senator James McMillan i gang den såkalte McMillan-planen, en utvidelse av planen til L'Enfant, som omfattet The National Mall slik vi kjenner den i dag.

Utsikt fra Lincoln Memorial
Utsikt fra Lincoln Memorial

Washington

Jeg har en drøm

Ved president Lincolns føtter

The National Mall er nesten tre kilometer lang, og strekker seg fra Lincoln Memorial til Capitol. Det beste stedet å begynne vandringen på, er øverst på trappen til Lincoln Memorial. Herfra har du den beste utsikten over The Mall. Washington-monumentet speiles vakkert i det reflekterende bassenget, og i det fjerne ser du den majestetiske kuppelen på Capitol. Det var på denne trappen at Martin Luther King holdt sin berømte "Jeg har en drøm"-tale i 1968. Inne i minnesbygningen står en nesten 6 meter høy statue av president Abraham Lincoln. Fra stolen sin ser han rolig ut over Washington.

En samling av fantastiske museer

En vandring langs The Mall kan gjerne ta hele dagen – ikke fordi den grønne korridoren er så lang, men på grunn av de mange museene som flankerer denne store sletten. Det ligger hele ti Smithsonian-museer langs The Mall. Alle er store institusjoner, så med mindre du har dagevis å ta av, er det best å begrense seg til to eller tre. The National Museum of American History bør du få med deg. Dette museet viser hundrevis av år med amerikansk historie, fra Lincolns flosshatt til den første Nintendo Game Boy. En av de mest verdifulle gjenstandene er fra 1813, den aller første versjonen av Star Spangled Banner, USAs flagg. Dette gigantiske flagget inspirerte Francis Scott Key til å skrive sangen som skulle bli USAs nasjonalsang. En annen anbefaling er The National Museum of Natural History. Samlingen spenner fra et rom fullt av dinosaurer til Hope-diamanten. Alle vil finne noe fascinerende her.
Flagg rundt Washington-monumentet

Washington-monumentet: det sentrale punktet

I hjertet av The Mall står Washington-monumentet. Denne obelisken er det høyeste punktet i Washington, D.C. Det står fire viktige punkter på linje med dette monumentet: Lincoln Memorial mot vest, Det hvite hus mot nord, Capitol mot vest og Jefferson Memorial mot sør. Søylen er omgitt av 56 amerikanske flagg, som representerer de 50 statene pluss Washington, D.C. og fem amerikanske territorier, inkludert Puerto Rico og Jomfruøyene. Du kan ta heis opp til toppen av monumentet, men billetter må bestilles på forhånd.