Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

En spasertur gjennom Vieux-Montréal

Vieux-Montréal (Gamle Montréal) er den største attraksjonen i byen. Skramlende hestevogner, århundregamle kampesteiner og antikke gatelys: sug til deg den romantiske og nostalgiske stemningen i denne kanadiske byen. Denne delen av byen er full av historiske attraksjoner og massevis av butikker og restauranter – en rundtur i Vieux-Montréal er obligatorisk for alle tilreisende.

Montréals historie strekker seg tilbake til året 1642, da franskmennene steg i land på bredden av St. Lawrence-elven og grunnla en koloni her. Byen ble en livlig handelsplass, og langt inn på det 1800-tallet var dette Canadas handels- og finanssentrum. Det økonomiske hjertet av Montréal har siden forflyttet seg til Downtown-distriktet, men Vieux-Montréal fengsler fremdeles besøkende med sin sjarm og sin europeiske eleganse.

Utsikt over Vieux Montréal
Utsikt over Vieux Montréal

Montreal

Imponerende Place d'Armes

Arkitektur på Place d'Armes

Place d’Armes er en av de tre viktige plassene i gamlebyen, og Vieux-Montréals pulserende hjerte. Plassen flankeres av bygninger av historisk interesse, som New York Life Insurance-bygningen, byens første skyskraper. I 1888 var denne 8-etasjes bygningen den høyeste i Montréal. En annen iøynefallende konstruksjon er Aldred Building fra 1929 med typisk art deco-arkitektur. Høyhusets trappeform er ingen tilfeldighet: ifølge datidens lover kunne ikke bygninger ved gatene i Montréal være over 33 meter høye. Men ved å trekke fasaden tilbake omgikk arkitekten denne regelen, og dermed kunne man bygge mye høyere. Denne loven hadde til hensikt å slippe tilstrekkelig dagslys ned til gateplanet, og den forklarer hvorfor så mange bygninger fra den tiden har såkalt bryllupskakedesign.

På tur i vogn langs kirken

Ved Place d'Armes står også et av Montréals landemerker: Basilique Notre-Dame. Denne katedralen regnes som en av Nord-Amerikas vakreste kirker. Den nygotiske bygningen ble innviet i 1829 som erstatning for en eldre kirke som sto her før. De mange elementene i blått og gull i det overveldende vakre interiøret er inspirert av Sainte-Chapelle i Paris. Fra plassen er det lett å utforske Vieux-Montréal til fots, men det er enda mer moro å kjøre i en calèche, en gammeldags hestevogn. Du kan ta en tur på en halv eller en hel time.

Havnen i Montréal

En spasertur langs Quais du Vieux-Port

Sett kursen mot Quais du Vieux-Port og gå en rolig spasertur, besøk et museum eller ta deg noe å drikke på utekafé. Den gamle havnen i Montréal er en av de livligste delene av byen. Folk på rulleskøyter og sykkel suser langs kaiene, og det er massevis av restauranter her. Barn vil sette pris på attraksjoner som 3D IMAX-kino og Montéal vitenskapssenter. Om vinteren er det en enorm skøytebane her, med vakker belysning om kvelden.

Foto

  • Imponerende Place d'Armes: meunierd, Shutterstock
  • Havnen i Montréal: Massimiliano Pieraccini, Shutterstock