KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Underjordiske romerske villaer

Hvis du lurer på hvordan en romersk villa så ut for 2 000 år siden, kan du sette kursen for Le Domus Romane di Palazzo Valentini. Denne nye, og samtidig antikke attraksjonen ble oppdaget så sent som i 2007, og gir en enestående innsikt i de gamle romernes liv. I stedet for mugne ruiner, har anlegget forbløffende multimedieprojeksjoner som bringer villaen tilbake til sin fordums prakt.

I det 16. århundrets Roma var det vanlig å fylle opp gamle ruiner med jord og bruke dem som fundamenter for nye bygninger. Det ble gjort da de bygde Palazzo Valentini i 1585, oppå to antikke villaer fra keisertiden. De to residensene ble oppdaget ved en tilfeldighet for noen år siden, under utgraving i kjelleren i palasset. Villaene og det tilstøtende badehuset var i en enestående forfatning. I løpet av en periode på tre år ble husene renovert og klargjort for publikum.

Lys og lyd

Å gå ned under Palazzo Valentini er som å komme inn i en annen verden. Fordi villaene er så godt bevart, er store deler av mosaikkene, marmorgulvene og trappene fortsatt intakte. En multimedieomvisning bringer stedet til live. Projeksjoner av lys og lyd viser menneskene som en gang bodde der, mens et lydspor forklarer mange fascinerende detaljer om, for eksempel, varmeanlegget i huset og gamle spor etter en brann. Det er også projeksjoner som viser hvordan omgivelsene må ha sett ut på den tiden.

Historien bringes til live

“Et av de fineste påbyggene til palasset er Imperiali-biblioteket, som inneholder over 24 000 bøker”

Palazzo Valentini

Selve Palazzo Valentini har vært sete for den romerske provinsregjeringen siden 1873. Palasset ble bygget på vegne av kardinal Michele Bonelli, en nevø av pave Pope Pius V. Palasset har en omtumlet historie, med mange påbygg, ridinger og renoveringer. Et av de fineste påbyggene er Imperiali-biblioteket, bygget for kardinal Renato Imperiali, som inneholder over 24 000 bøker. Palasset fikk navn etter generalkonsul Vincenzo Valentini, som kjøpte det i 1827.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Palazzo Valentini, Via IV Novembre 119/A, Roma