Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Surfing, snorkling og solbading

Vaiende palmetrær, gyllengule sandstrender og et tropeblått hav: dette er kanskje ikke det første man tenker på når det gjelder Kina. Kina er tross alt ingen badedestinasjon. Det er i det minste hva de fleste tror – men ingen ting kunne være lenger unna sannheten.

Avhengig av hvordan du måler den, er Kinas forrevne kystlinje mellom 14 000 og 30 000 km lang. Her finner du tallrike strender, fra de nordlige strendene i nærheten av hovedstaden Beijing til de tropiske snorkleparadisene i Sør-Kina-havet. Så ikke glem å ta med deg badetøy!

Strand på øya Wuzhizhou
Strand på øya Wuzhizhou

Hvile i nord

Det er mange bortgjemte strender rundt Dalian i nordøst, ofte mellom imponerende klippeformasjoner. Dette er et nydelig sted å dra til når du besøker Qingdao, en metropol på den andre siden av vannet. Den vakreste stranden i Dalian er Bangchuidao. Bare veien dit er verdt reisen. Åsene omkring er fulle av sypresser og pinjetrær. Når du ankommer, får du se en imponerende ren strand vis-à-vis en øde øy, i lett svømmeavstand fra stranden. Hotellet med samme navn, i et hjørne av bukten, er like romantisk som omgivelsene.

Den forrevne kysten rundt Dalian

Sand ved siden av spilleautomaten

Macao var den første og siste portugisiske kolonien i Øst-Asia. Øygruppen har blitt et berømt feriereisemål, hovedsakelig på grunn av kasinoene og den portugisiske arven. Macao er en by med europeiske avenyer, katedraler og festninger, og den har fremdeles et tydelig portugisisk preg. Den sørligste av de tre øyene, Coloane, er også den roligste. Det er to strender her, ved foten av Alto de Coloane. Den gylne sanden på Cheoc Van lokker til seg soltilbedere, mens den svarte sanden på den litt mer avsidesliggende Hac Sa er noe mindre fotogen, men fortsatt svært populær – spesielt takket være de mange strandbarene langs den fire kilometer lange strekningen. Det er også her Restaurante Fernando ligger, en sjømatrestaurant med den beste utsikten til Macao. Hva mer kan du be om?

Utsikt over Coloane

Hainan: Kinas Hawaii

Hainan-øya er den sørligste delen av Kina. Den ligger mer eller mindre på samme breddegrad som Hawaii, som den også kan minne litt om. Sanya, en by på sørsiden av øya, er kjent for å ha de eneste virkelig tropiske strendene i Kina. Kokosnøttpalmer vokser i det som kanskje er den hviteste sanden i landet. I vikene Dadonghai og Yalong ligger feriesteder så luksuriøse at noen strandvillaer til og med har egne svømmebassenger. Hvis du vil utforske Sør-Kina-havet med snorkel, vil du oppdage en fantastisk undersjøisk verden full av røde koraller, tropiske fisker, vakre skjell og digre skilpadder.

Sanya, Kinas paradis

Foto

  • Den forrevne kysten rundt Dalian: dmytrok, Flickr
  • Utsikt over Coloane: Olaer / Elmer Anthony, Flickr