KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Søte fristelser i Prahas konditorier

Hvis du liker søtsaker, er Praha stedet for deg. I denne byen bugner det av godterier, kaker og sjokolade. I nesten hver eneste gaten finnes det minst et cukrárna eller konditori med alle slags godsaker i vinduene som bare ber om å bli smakt på. Velg deg en lystig marsipanfigur, eller gå for en fruktkake full av blåbær og krem. Og hvem kan motstå en skive nybakt bábovka, eller buntkake?

Cukrárnaene i Praha er populære for folk i alle aldre. Her får du kaker til kaffen, eller en zmrzlina (iskrem) på varme dager. I Praha sentrum har flere cukrárnaer holdt det gående i flere generasjoner, så innimellom vil du komme over gammeldagse men vennlige lokaler. Moderne cukrárnaer, med glinsende flater og prangende farger, blir det også stadig flere av. Oppdag de tsjekkiske konditoriene og la deg bli fristet av de deilige søtsakene i Praha.

Trdelnik, en tradisjonell delikatesse
Trdelnik, en tradisjonell delikatesse

Praha

Praha-makroner

1930-tallets sjarm

Erhartova Cukrárna er et landemerke i Praha. Mange tsjekkere har gode minner fra barndommens bursdagsselskaper, da de fikk smake på kakene fra Erhartova. Filialen i Letná-distriktet har holdt til der siden 1937, og bortsett fra litt oppussing, er det lite som har endret seg siden den gang. Hvis du er heldig kan du få plass ved vinduet, der du kan bestille en kanne te, velge deg noen av de mangefargede makronene og la det travle bylivet gå sin gang utenfor.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Erhartova Cukrárna, Milady Horákové 387/56, Praha, Tsjekkia

Bakende alkymister

Alchymista er et av de mest sjarmerende cukrárnaene i Praha. Du finner dette trivelige konditoriet ved å gå etter lukten. Gjestene kan velge mellom mange typer løs te og et bredt utvalg av kaker med franske navn – hva med en Mont Blanc, en diger sjokoladekake? En takfreske av kunstneren Jan Kristofori tar for seg alkymisttemaet, noe som forklarer etablissementets navn. Om sommeren kan du slappe av i den romantiske bakgården med et kjølig glass rosévin og deilige, søte småkaker.

+ Les mer

Deilige cukrárnaer

Se beliggenheten på kartet

Cukrárna Alchymista, Jana Zajíce 975/7, Praha, Tsjekkia

Karlsplassen

Italiensk godtebutikk

Italská Cukrárna er ikke noe vanlig konditori – som navnet antyder, selger de mest italienske godsaker. Du kan velge mellom 20 ulike typer sundae eller italiensk hjemmelaget iskrem i 30 forskjellige smaker. Og det er ikke bare iskremen som er fargerik, også interiøret er holdt i sterke nyanser. De nokså kitchy veggmaleriene med venetianske motiver og plaststolene i mange farger bare understreker den livlige atmosfæren i dette konditoriet. Italská Cukrárna ligger like ved Karlsplassen, og er et ideelt sted å slå seg ned etter en tur i parken.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Italská Cukrárna, Vodičkova 673/4, Praha, Tsjekkia