KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Svømme i det karibiske hav

Enestående svarte og røde korallrev, mangroveskoger og et asurblått hav – strendene på Bonaire er like vakre som de er varierte. De fleste karibiske øyene er kjent for lange hvite strender, men Bonaire er først og fremst kjent for de intime vikene med grov, lett rosa sand og uforstyrret, frodig liv i havet.

Bonaire er omgitt av korallrev, som er grunnen til at sanden ikke er fullt så fin som på andre karibiske øyer. Dette gjør at strendene ikke bare er smalere og røffere, men noen steder går korallrevene helt opp på stranden. Det er ikke alle steder det er mulig å ta seg en dukkert, spesielt ikke på øst- og nordsiden, der strømmen er for sterk. Men om du vet hvor du skal dra, kan du kjøle deg ned og more deg i sjøen på en varm tropedag, fra fullt utbygde promenader med cocktailbarer til uberørte steder der du bare deler stranden med skilpadder.

Bonaire er berømt for den store variasjonen av strender
Bonaire er berømt for den store variasjonen av strender

Bonaire

Sanden har en rosa glød

Rosa puddersand

Det er lett å se hvordan Pink Beach fikk navnet sitt – denne stranden er kjent for den rosafargede puddersanden som blir farget av korallene som skylles i land. En stor storm feide sanden på havet og gjorde det grunne vannet til et fint sted å bade. Her får man ofte øye på uvanlige marine dyr, som tarponfisk, skilpadder og skater. Det er ingen matselgere på Pink Beach, så du bør gjøre som lokalbefolkningen, og utstyre deg med en velfylt piknikkurv.

+ Les mer

Se på kartet

Pink Beach, Bonaire

Stranden uten navn

Klein Bonaire er det ultimate reisemålet for en himmelsk ferie. Denne miniøya utenfor Kralendijk-kysten er lett å nå med båt. Her finner du No Name Beach, stranden uten navn: en bred og uberørt sandstrand som er perfekt om du vil slappe av i solen. Om du går noen få meter ut i vannet, blir du rikt belønnet. Det klare vannet er fullt av fargerike papegøyefisk og gulhalesnappere som svømmer rundt fingerkorall. Klein Bonaire er også den viktigste hekkeplassen for sjeldne havskilpadder.

+ Les mer

Den himmelske stranden på Klein Bonaire

Havskilpadder

Av de syv havskilpaddeartene i verden, finnes fem av dem rundt Bonaire: glattkarett, suppeskilpadde, ekte karett, bastardskilpadde og den svært sjeldne havlærskilpadden. Sistnevnte er en virkelig kjempe, og kan veie opp til 1000 kilo. For ikke lenge siden var det vanlig å se skilpaddesuppe på menyene i Bonaire, men nå er disse reptilene fredet. Hvis du kommer over et havskilpaddereir på stranden, bør du rapportere det til Sea Turtle Conservation Bonaire.

Sandstranden på Lac Baai

Grunn lagune

Lac Baai ligger på den sørøstlige tuppen av Bonaire. Denne lagunen, med sitt rolige vann, er flankert på den ene siden av en koralldam og på den andre av en mangroveskog. Den mest populære stranden er Sorobon Beach. Jevne vinder gjør den til et yndet sted for brettseilere. På Cai Beach er det mer stille. Det grunne vannet der er perfekt for familier med barn. Merk: På søndager kan det være svært folksomt på Cai, da lokalbefolkningen kommer for å spise, drikke og danse. En virkelig karibisk opplevelse!

+ Les mer

Se på kartet

Sorobon Beach på Bonaire