Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Sydneys botaniske hager

Sydneys Royal Botanic Gardens har eksepsjonell beliggenhet: øst for Operahuset, og med utsikt mot Harbour Bridge. Hagene ligger i vakre naturlige omgivelser. I nærheten finner du også Farm Cove, den første bondegården på australsk jord. Dette er fantastiske omgivelser for en utflukt, og for å lære mer om Australias flora.

Hagene er det eldste vitenskapelige instituttet på dette kontinentet. Hagehuset ble grunnlagt i 1816, og har en stor samling fantastisk biomangfold. For to århundrer siden plantet nybyggere Australias første europeiske grønnsakshage akkurat her. I den første tiden spilte hagene en viktig rolle i å akklimatisere nye planter som ble brakt til dette kontinentet. I dag kan besøkende beundre en samling med over en million arter, og noen av dem dateres helt tilbake til de første nybyggernes tid.

De botaniske hagene med Sydneys bysilhuett
De botaniske hagene med Sydneys bysilhuett

Sydney

Roser og crassulaer

Lokalbefolkningen elsker å vandre og ha piknik i disse hagene. Et stort nettverk av gangstier og plener gir stor plass til slike aktiviteter. Daglige omvisninger informerer besøkende om det store artsmangfoldet og disse plantenes betydning for Australias økosystemer. En del av hagen er reservert for sjeldne og utryddingstruede plantearter fra hele verden. En av artene som stilles ut er den nylig oppdagede Wollemi-furuen. Den rike historien og den voksende samlingen av arter gjør disse hagene til en vidunderlig attraksjon. Stien langs den spektakulære Sydney havn (i retning av Mrs Macquarie's Chair) er spesielt vakker i solnedgangen, og gir den beste utsikten over vannet.

Bambus i den orientalske hagen