Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Sydneys mest spektakulære surfesteder

For surfere som jakter på den perfekte bølgen, er Sydney stedet. Byen har et titalls strender som legemliggjør Australias avslappede surfekultur. Hvis du vil unngå menneskemengdene på Bondi Beach og Manly Beach, er det massevis av alternativer å velge mellom.

Sydneys strender kan by på bølger av alle typer og størrelser. Prøv å surfe "barrels", bølger der toppen beveger seg raskere enn bunnen, slik at det dannes en vakker tunnel. For en spennende og variert surfeopplevelse kan du besøke noen av de mindre kjente strendene.

Whale Beach

Den berømte Whale Beach Wedge

Whale Beach ligger i nærheten av et av de mest velstående strøkene i Sydney. Stranden er innrammet på begge sider av store klippeformasjoner. Lokale surfere kommer hit for den beryktede Whale Beach Wedge på nordsiden av stranden: Bølgen brytes mot klippene, og står seg godt selv om den er kort. Whale Beach har fått navnet sitt fra hvalene som kan ses fra klippene under vandringen (juni-juli og september-november).

+ Les mer

Se på kartet

Whale Beach, New South Wales, Australia

Bølger som krøller seg

Bøler som krøller seg på Curl Curl Beach

Hvis ingen av strendene har de surfeforholdene du er ute etter, kan du sette kursen mot Curl Curl Beach. Her finner du de nordlige strendenes beste bølger. Stranden lever opp til navnet sitt: Bølgene krøller seg etter hvert som de velter innover, på grunn av sandbankene langs kysten, som skaper meterhøye bølger. De to saltvannsbassengene på Curl Curl er svært trygge å svømme i, og gir surferne en mulighet til å få igjen pusten etter å ha padlet i den tunge strømmen. Ble du sulten av all aktiviteten? Det sies at den lokale surfeklubben serverer de beste egg-og-bacon-sandwichene i byen.

+ Les mer

Se på kartet

Curl Curl Beach, New South Wales, Australia

En surfer ved vannkanten

Surfeforholdene på Long Reef Beach

Long Reef Beach, en forlengelse av Dee Why Beach, ligger langs Sydneys nordlige strender. En vestlig vind og sørlige dønninger (langsomme, rullende bølger skapt av vind på åpent hav) gir ganske stabile surfeforhold. Bølgene blir høyest på midten og i sørenden av Beach Strip. På grunn av hyppig sterk vind er stranden også populær blant kitesurfere og hangglidere.

+ Les mer

Se på kartet

Long Reef Beach, New South Wales, Australia

Shark Island

Shark Island: bare for våghalser

Virkelige våghalser drar til Shark Island, det ultimate surfestedet. Revet består av skarpe steiner, og vannet er bare to meter dypt. Bølgene er fantastiske, men de som feilberegner starten kan ende opp med temmelig stygge skraper og skrammer. Som man forstår er disse bølgene bare for svært erfarne surfere med mye trening bak seg. Det kan være beroligende å vite at Shark Island har fått navnet sitt etter formen på øya, ikke fordi det vrimler av hai der.

+ Les mer

Se på kartet

Shark Island, New South Wales, Australia

Newport Beach

Valgmulighetene i Newport Beach

Surfere har to valgmuligheter på Newport Beach. På nordsiden av øya brytes bølgene på stranden, noe som gir vakre, lange bølger og en avslappet surfeopplevelse. Sørsiden krever litt større innsats: Her brytes bølgene mot et rev i havet, noe som skaper de berømte "barrels". Hemmeligheten er å beregne inngangen i tunnelen helt nøyaktig, og la bølgen bære deg tilbake til land. Etter dag med surfing, kan du sette deg ned med en kald øl i den digre ølhagen i Newport Arms Hotel.

+ Les mer

Se på kartet

Newport Beach, New South Wales, Australia