Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Sydneys "hemmelige" strender

Sydney er kjent som en av de vakreste stranddestinasjonene i verden. Med mer enn hundre strender å velge mellom, kan solbadere ha vanskelig for å bestemme seg for hvor de skal legge ut håndklærne sine. Strender som Bondi, Bronte og Manly er berømte for sin fantastiske beliggenhet. De som ser etter en mer eksklusiv strandopplevelse kan gå utenfor allfarvei og oppdage noen av Sydneys "hemmelige" perler.

I en storby som Sydney byr ensomme viker på ro og avveksling fra det hektiske bylivet. Disse strendene ligger litt unna sentrumsområdet, og er beskyttet av høye klipper eller frodige parker. Det kan kreve litt innsats å finne disse perlene, men det er vel verd anstrengelsene. Lokalbefolkninger tar gjerne morgenbad på disse strendene, og i helgene strømmer australske familier hit for å grille.

Vannet i Shelly Beach er behagelig varmt

Bygging av sandslott

Shelly Beach er lillesøsteren til det velkjente surfeparadiset Manly Beach, som ligger like ved siden av. Denne sandstranden er roligere og mer intim. Store klipper beskytter bukten, og vannet er rolig, grunt og behagelig oppvarmet av solen. Småbarn plasker omkring eller bygger sandslott ved bølgene. En morsom ting: Du får den beste havutsikten fra toalettene i øverste etasje av strandpaviljongen.

+ Les mer

Se på kartet

Shelly Beach, Sydney, Australia

Urbefolkningens kunst

Etter en dagstur til fots i den nærliggende Royal National Park, kan du unne deg et besøk på Jibbon Beach. Denne lille stranden ligger bortgjemt bak grønne åser i et stort naturreservat, og er en fredelig oase. Jibbon Beach er ikke bare et fint sted for snorkling og dykking, men er også kjent for aboriginenes kulturarv. Følg skiltene for å se noen av vakreste helleristningene i Sydney. Ristningene viser bilder av delfiner, wallabies (små kenguruer) og annet.

+ Les mer

Jibbon Beach

Se på kartet

Jibbon Beach, Sydney, Australia
Panoramautsikt mot Sydney fra Milk Beach

Den beste utsikten mot byen

Milk Beach har den vakreste utsikten over Sydneys bysilhuett og Rose Bay. Besøk denne lille stranden for å beundre Harbour Bridge i all dens prakt. Den lille bukten ligger gjemt bak det historiske Strickland House i forstaden Vaucluse. Herfra kan du følge stien mellom trærne til stranden. Finn deg et sted i sanden og se folk på vannski rase forbi, eller ta på deg snorkel og et par svømmeføtter for å utforske livet under vann.

+ Les mer

Se på kartet

Milk Beach, Vaucluse, Sydney, Australia

Foto

  • Jibbon Beach: sydneydawg2006, Flickr
  • Panoramautsikt mot Sydney fra Milk Beach: Crystal Luxmore, Flickr