Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Fiskerlandsbyen Tai O

Hong Kongs skyline domineres av glitrende skyskrapere og imponerende kjøpesentre. Det er vanskelig å forestille seg at denne metropolen var en liten fiskerlandsby for 150 år siden. Her bodde fiskerne i hus som sto på påler ute i vannet, og fisket for å skaffe mat til familiene sine. Du kan fortsatt se denne livsstilen i dag, i fiskerlandsbyen Tai O.

Hong Kong er mer variert enn de fleste fotografiene tyder på. Landsbyen Tai O ligger i den vestre enden av Lantau, den største øya i regionen. Veien dit går gjennom ubebodde åser og langs vakre strender. Denne fiskerlandsbyen har omtrent ikke endret seg i løpet av de siste hundre årene, kanskje fordi den ligger så avsides til. Fiskebåter i alle regnbuens farger ligger fortøyd til påler som husene er bygget på. Fiskerne selger fangsten sin på planker mellom husene. Det er som om butikker ikke fantes.

Husbåtbeboere på stranden

Før innbyggerne i Tai O bygget pålehusene sine, levde de i trebåter. Tankaene, eller båtfolket, tilbrakte hele dagen på havet. Mange hadde ikke engang sokker eller sko. Trusselen fra tyfonene i regionen fikk stadig flere båtbeboere til å bygge hus på land. I begynnelsen av det 20. århundret var Tai O og dens gatemarked etablert. Du kan lære mer om landsbyen og båtfolket i biblioteket på Tai O Heritage Hotel. På et privat museum på Wing On-gaten finnes mange gamle fotografier som bringer deg enda lenger tilbake i tid.
Fiskebåt

En natt fra fortiden

Det var en tid da sjørøvere herjet i farvannet rundt Lantau. For å beskytte øyas innbyggere mot denne trusselen, ble det i 1902 bygget en politistasjon på en ås ved kysten, like ved landsbyen Tai O. Mer enn et århundre senere har stasjonen blitt restaurert og omgjort til et boutiquehotell. Selv om Tai O Heritage Hotel bare har ni rom, hver av dem møblert i en elegant og tidsmessig stil, minner de restaurerte kanonene, søkelysene og fengselscellene om forgangne tider. Gå inn på www.taioheritagehotel.com for mer informasjon.
Tai O Heritage Hotel
Baugen på en dragebåt

Beskyttelse mot vannånder

En gang i året seiler fiskerne i Tai O i parade langs kanalene i sampanene (trebåtene) sine for å jage vekk vannånder. Hellige ikoner fra templene i nærheten pryder båtene under paraden. Mennene ror båtene langs kanalene, mens innbyggerne i pålehusene brenner offergaver av papir. Fiskerne leverer ikonene tilbake til templene før lunsjtid, da festivalen avsluttes. Dragebåtfestivalen finner sted rundt juni hvert år.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Tai O, Lantau Island, Hong Kong

Foto

  • Tai O Heritage Hotel: Sloane Kelley, Flickr
  • Baugen på en dragebåt: Marco Yan Kit Shek, Thinkstock