Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Ta T-banen ut i løypa

Oslo er en av de få hovedsteder i verden der du kan stå på ski innenfor bygrensen. Og det er ikke bare for amatører — vinterolympiade og ulike verdensmesterskap har blitt arrangert her. I vintersesongen er det ikke uvanlig å se folk i skiklær og med ski på skulderen på T-banen. Disse menneskene er ganske enkelt på vei til Holmenkollen. Bakkene ligger bare en tjue minutters T-banetur unna.

Den verdensberømte Holmenkollen hoppbakke er ikke hva den pleide å være. Helt siden 1892 har det blitt arrangert skihoppmesterskap her, og det høyeste punktet i Oslo har blitt fullstendig renovert 19 ganger. Den nåværende versjonen er det eneste hoppbakken i verden som er laget av stål. Den veier 100 tonn og har en høyde på 64 meter. Sesongen varer fra desember til i slutten av mars. Og når det ikke er snø, har man alltids skihoppsimulatoren. Det tilstøtende skimuseet ble grunnlagt i 1923, og er det eldste skimuseet i verden. Inngangsbilletten til museet inkluderer en tur opp i toppen av hoppbakken — med en fantastisk utsikt over byen.

På ski tjue minutter fra bysentrum
På ski tjue minutter fra bysentrum

Oslo

Oslo Vinterpark: 18 nedfarter

Fire holdeplasser etter Holmenkollen (linje 1) ligger Oslo Vinterpark, med 18 nedfarter fra grønn til svart, 11 heiser, inkludert 3 stolheiser, en half-pipe og den eneste olympiske super pipe i verden som er åpen for publikum. Anlegget ligger i 531 meters høyde, og sesongen varer fra tidlig i desember til påske. Snøkanoner sørger for tilstrekkelig med nysnø, og bakkene er opplyste om natten. På skiskolen kan man ta timer i alpint, snøbrett, Telemark og langrenn. All slags utstyr kan leies. Regn med å betale 45 euro for utstyret og om lag 40 euro for et dagspass i heisen. Det er få après-ski-muligheter, men Oslo sentrum ligger bare tjue minutter unna med T-bane.
Fantastisk utsikt fra toppen av Holmenkollen

Art Nouveau i vikingstil: et skihotell av tre

Det er ikke nødvendigvis viktig å bo på hotell utenfor byen, men de som vil tilbringe en natt i naturskjønne omgivelser kan ta inn på et historisk hotell i skyggen av hoppbakken. Holmenkollen Park Hotel åpnet i 1894 som et sanatorium for tuberkulosepasienter, men ble omgjort til hotell kort tid etterpå. Denne røde trebygningen med romantiske tårn og balkonger er et av de beste eksemplene på den populære Dragestilen, vikingversjonen av Art Nouveau.
Det historiske Holmenkollen Park Hotel

Foto

  • Fantastisk utsikt fra toppen av Holmenkollen: Nanisimova, Shutterstock
  • Det historiske Holmenkollen Park Hotel: Chris Alban Hansen, Flickr