KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Eventyr fra Tusen og én natt

Istanbul, en av de mest romantiske byene i verden. Det var hit John F. Kennedy Jr. dro på bryllupsreise sammen med Carolyn Bessette i 1996. Byen ligger på grensen mellom Europa og Asia. Og med arkitekturen, promenadene langs vannet, den eksotiske mosaikken av smaker, aromaer og lyder er det lett å tenke seg at man er en figur i et eventyr fra Tusen og én natt.

Spaser langs bredden av Bosporus, stredet som deler Istanbul i øst og vest, med utsikt til den asiatiske bredden med palasser og pittoreske trehus. Se den imponerende utsikten over byen fra restaurant Konyali etter et besøk i Topkapi-palasset. Og besøk Yerebatan-cisternen, det vakkert opplyste, underjordiske vannreservoaret midt i gamlebyen. Alt sammen høres romantisk ut, men de virkelige arabiske eventyrene tar ikke til før etter solnedgang.

Istanbul, et aldeles romantisk reisemål
Istanbul, et aldeles romantisk reisemål

Istanbul

Når natten faller på

Det finnes ikke noe bedre sted å beundre solnedgangen fra enn området langs sjøen. I Eyüp-distriktet ligger Pierre Loti, en høyde oppkalt etter en berømt fransk forfatter. Dette har tradisjonelt vært en møteplass for kjærester. Herfra har du storartet utsikt over Det gylne horn. Det gylne horn selv, og spesielt havnen, er også et fantastisk sted for å se lysene bli tent i byen. Etter mørkets frembrudd kan du spise middag i skjæret fra stearinlys. For en spesiell kveld kan du ta fergen fra Kabataș eller Salaçak til Kiz Kulesi, et tidligere fyrtårn på en øy midt i Bosporus. Fra restauranten kan du se natten falle på over Istanbul, mens du nyter levende musikk, deilig mat og drikke.
Avslutt den perfekte, romantiske kvelden med et kveldscruise i Bosporus. Du seiler fra den gamle til den nye byen, under magisk opplyste broer, med vakker utsikt til palasser, borger og moskeer.
Romantisk middag i fyrtårnet
Yerebatan-cisternen: et vannreservoar

Arabisk drøm

Istanbul har ingen mangel på romantiske hoteller, og Kybele er blant de mest minneverdige. Tusenvis av håndlagde, fargede lamper henger ned fra taket, og gulvet er dekorert med autentiske orientalske tepper. Antikke stoler, bronsekandelabre og gamle kuriositeter kompletterer bildet. Det er ikke TV på rommene, fordi de tre brødrene som eier hotellet vil at gjestene deres heller skal nyte byen og hverandre. Derfor blir også frokost servert helt til kl. 12, på den intime takterrassen langt unna støyen fra de travle bygatene.

+ Les mer

1001 lys i Kybele Hotel

Se på kartet

Yerebatan Caddesi, 35 Sultanahmet, Istanbul