Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Smak deg gjennom vingårdene i Cape

Bølgende vinmarker mellom majestetiske fjell: Et besøk til Capes vinlandskap er en spektakulær opplevelse. Det er her Cape-vinene kommer fra. Middelhavsklimaet er ideelt for ulike typer druer, som chenin blanc, chardonnay og selvfølgelig pinotage, den nasjonale druen. Du kan prøvesmake disse deilige Cape-vinene på de karakteristiske nederlandske godsene i nærheten av Cape Town.

Det går flere veier til de mest berømte vinregionene: Stellenbosch, Franschhoek, Paarl og Constantia. En reise gjennom Wynland er en reise gjennom Capes rike historie. Den 2. februar 1659 skrev Jan van Riebeeck: "I dag – Gud være lovet – ble vin fra Cape-druer presset for første gang!" Som grunnlegger av handelsstasjonen Cape, plantet han de første vinstokkene for å lage vin til de slitne sjømennene. Ikke nok med det, vinen viste seg å være et utmerket middel mot skabb! I dag er vinproduksjon i Cape en blomstrende virksomhet. 400 millioner liter blir tappet på flasker hvert år.

Klimaet i Cape er perfekt for vindyrking
Klimaet i Cape er perfekt for vindyrking

Cape Town

Fra Stellenbosch til Franschhoek

Universitetsbyen Stellenbosch ligger om lag 45 minutters kjøring fra Cape Town. Her finner du vingårder fra de mest berømte sørafrikanske vinhusene, som Rust en Vrede og Meerlust. Mindre kjent, men like interessant, er det vakre godset Neethlingshof, som daglig arrangerer vinsmaking. Etter å ha kjørt langs en oppkjørsel flankert av pinjetrær, kommer herskapshuset fra 1705 til syne, bygget helt i nederlandsk kolonistil. Her kan du smake på et utvalg av fem viner, eller nyte Flash Food, Slow Wine-pakken, med nydelige retter som passer til hver av vinene.

Lenger øst ligger Franschhoek. De franske hugenottene slo seg ned i denne regionen sent i det 17. århundret etter å ha blitt forfulgt i hjemlandet. Deres vinekspertise hadde stor betydning for vindyrkingen i Cape, og du vil fortsatt finne gods med franske navn som La Motte, Provence og Le Dauphiné i området. En fin måte å oppdage vinene i dette området på, er ved å ta trikken. Du nyter en spektakulær utsikt over enorme vinmarker mens du smaker på nydelige viner underveis.

Franschhoek

En legendarisk vin fra Constantia

Constantia-dalen ligger bortgjemt mellom Table Mountain og det sørvestlige Cape-distriktet, og der finner vi den eldste vingården i Cape. Simon van der Stel, den første guvernøren i Cape, begynte med vinplanting i stor skala i 1679, og produserte den nå legendariske Vin de Constance. Denne dessertvinen var enormt populær blant europeiske kongelige i det 18. århundret, og Napoleon Bonaparte bestilte denne vinen da han var i eksil på St. Helena, nesten 3000 kilometer unna! Vi kan varmt anbefale en piknik i skyggen av de århundregamle eiketrærne på Buitenverwachting-godset.

“Napoleon bestilte den legendariske Vin de Constance da han var i eksil på St. Helena.”