Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Smak på alle regnbuens farger

Bobotie, melktert, potjiekos og samosa: Kjøkkenet til "regnbuenasjonen" Sør-Afrika er like variert som menneskene. Opp igjennom århundrene har folk kommet til Cape fra mange forskjellige steder, og har brakt sine kulinariske vaner med seg. Kombinert med urbefolkningens mattradisjoner har det resultert i en smeltedigel som er både omfattende og lekker.

Cape Town er omgitt av det majestetiske Table Mountain, store vinmarker og det blå havet, og innbyggerne kaller den hengivent for "moderbyen". Dette pulserende reisemålet er et ideelt sted for å prøve ut den sørafrikanske (mat-)kulturen. Sør-Afrikas kulinariske hovedstad har mange restauranter, fra de enkle til de svært eksklusive. Tradisjonell matlaging, med røtter i Afrika, Asia og Europa, er tilgjengelig over alt. Her er noen lekkerbiskener du ikke bør gå glipp av.

Fantastiske restauranter i Cape Town
Fantastiske restauranter i Cape Town

Cape Town

Boerewors på braai

Al fresco braai

Braai, sørafrikansk grilling, er en av de delte kulinariske tradisjonene i Sør-Afrika. Og på solrike dager er det ingen ting som slår smaken av boerewors-pølse rett fra grillen. Nesten alle parker i Cape Town har braai-fasiliteter tilgjengelig for enhver med en velfylt piknikkurv. Gå til Buffels Bay for nygrillet hummer på stranden, eller finn et bord på Mzoli’s Place, en uformell restaurant med egen slakter. Velg det kjøttet du vil ha, og nyt braaien!

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Mzoli’s Place, Ny 115, Cape Town, Sør-Afrika

Østens krydder i Bo-Kaap

Bo-Kaap, med de malte husene og brolagte gatene, er et av de vakreste strøkene i Cape Town. Det er kjent som Cape Malay ─ bosettingen til tidligere slaver fra Indonesia, Malaysia-øyene og India ─ som ble hentet til Cape av nederlenderne og britene i det 17. århundret. De hadde med seg aromatisk krydder som nellik, muskat, ingefær og koriander. Vil du smake disse østlige smakene kan du sette kursen for Biesmiellah, en trivelig Cape-malayisk familierestaurant. Spesialiteten er typisk sørafrikansk bobotie, en nydelig krydret rett av hakket kjøtt med chutney og rosiner.

+ Les mer

Fargede hus i Bo-Cape

Se beliggenheten på kartet

Biesmiellah, Wale Street, Cape Town, Sør-Afrika

Den rosa fasaden på Charly’s Bakery

Sørafrikanske søtsaker

Sørafrikanerne elsker søtsaker. En klassisk dessert som du finner på mange menyer, er Malva-pudding, tradisjonelt servert med aprikossyltetøy og krem eller iskrem. En annen typisk sørafrikansk lekkerbisken, er koeksisters, flettet butterdeig dekket av sirup. Eller prøv en skive melktert til kaffen. Denne mildt søte melketerten, basert på melk og egg, er like enkel som den er deilig. De beste muffinsene i Cape Town får du i Charly’s Bakery. Den rosa fasaden skjuler et paradis av petit fours, cookies og kaker i utallige farger og smaker.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Charly’s Bakery, 38 Canterbury Street, Cape Town, Sør-Afrika

Foto

  • Den rosa fasaden på Charly’s Bakery: Michael Coghlan, Flickr