Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Te i Hong Kong

Kina er teens fødested. Denne sofistikerte drikken er selvsagt også populær i Hong Kong. Enten det er en frokost med dampede snacks, en forretningslunsj eller en full middag − te hører hjemme ved de fleste anledninger. Tehusene er typisk for de stedene der et stort utvalg tesorter, seremonier og folk kommer sammen.

Mange av innbyggerne i Hong Kong starter dagen på et spisested i nabolaget med en avis, en kopp og to biter dim sum. Eldre mennesker vil slå av en prat med andre lokale beboere, og kanskje til og med ha med seg fugleburene sine hjemmefra. Britisk påvirkning på tekulturen er spesielt tydelig ved lunsjtider. Mens resten av Kina sverger til de raffinerte aromaene i ren te, liker Hong Kong-beboerne å ha en skvett kondensert melk i teen.

Harmoni i en kopp

Ifølge legenden var det keiser Shennong som først oppdaget teplanten mens han lette etter medisinske urter i Sørvest-Kina for om lag 4 700 år siden. Opprinnelig ble bladene tygget, men det endret seg gradvis i løpet av århundrene. I Kina oppsto en fascinerende te-etikette, som blant annet krevde at tedrikkere måtte være i harmoni med sine omgivelser. Det er grunnen til at tehusene blir anlagt i hager med vakre ornamenter, vann og steiner.

Uttallige dikt, historier og malerier refererer til tedrikkerkunsten, og i dag fines det en lang rekke tesorter. All kinesisk te kan imidlertid inndeles i seks sorter, inkludert grønn, svart, hvit og oolong. Alt dette kan du lære om på temuseet, som inneholder verdens eldste tesett og mange andre fascinerende ting. Museet viser også mange interessante dokumentarfilmer. Etter et besøk på utstillingen, kan du gå til tehuset under museet og prøve så mange tesorter som hjertet begjærer.

Te og tekanne, klar for en seremoni

Blomsterte i byparken

Selv om hver eneste restaurant i byen serverer te, er riktig tilberedning en elaborert affære. Ta en titt i Hong Kongs tehus. I LockCha Tea House i Hong Kong-parken, for eksempel, der dammene og trærne er i tråd med etiketten, tilbereder temesteren over hundre tesorter med den ytterste presisjon og innlevelse. Menyen er full av vanlige grønne, hvite og Pu-erh-varianter, så vel som eksotiske blomsterteer. Prøv "Kjærlighet ved første blikk" ─ denne teen kommer i et glass med form som en ball, og folder seg ut i vannet til en bukett sjasminblomster. Magisk!

+ Les mer

"Kjærlighet ved første blikk" hos LockCha

Se beliggenheten på kartet

Lockcha Tea House, G/F KS Lo Gallery, Hong Kong Park, Admiralty, Hong Kong Island