Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Tête d’Or, ingen vanlig bypark

Uansett om det er sommer eller vinter - et besøk i Lyon er ikke komplett uten en spasertur gjennom Parc de la Tête d’Or. Denne 120 hektar store parken er en av de største byparkene i Frankrike, og har en mengde aktiviteter og attraksjoner å by på. Hvor mange parker kan skryte av antikke karuseller, sebraer og kjøttetende planter?

Med det samme du går inn gjennom den gullforgylte inngangsporten skjønner du at Tête d’Or, som ligger der det før var en myr ved bredden av Rhône, ikke er en vanlig liten offentlig hage, men et veritabelt parkanlegg. Brede bulevarder går langs de digre plenene, og den sentrale robåtdammen med øyer i er på størrelse med en middels stor innsjø. Joggere, syklister, skatere og folk på piknik - hit kommer folk for å slappe av, så hvis man vil blande seg med lokalbefolkningen er dette et godt sted.

Eksotiske planter og dyr

Det er neppe en tilfeldighet at en by med så sterke kulinariske tradisjoner (og et så kaloririkt kjøkken) huser en park som inviterer til utendørslek. De store plenene vekker den samme energien som Central Park, som også ble anlagt i 1857. En utmerket måte å oppleve parken på, er på en Vélo’V, bysyklene som står parkert på nesten ethvert gatehjørne i Lyon. Eller ta en tur i en robåt, en pedalbåt eller en av de morsomme familiesyklene med parasoll.

De mest kjente attraksjonene i Tête d´Or er rosehagene, dyrehagen og den botaniske hagen – med gratis adgang alle steder. Jardin Botanique er spesielt vakker, med et nydelig oransjeri og monumentale drivhus fra 1800-tallet. Det eldste drivhuset, Serre Hollandaise, inneholder en stor samling kjøttetende planter. Du finner også vennligere planter, som vannlinjer, i hagen.

Besøkende som foretrekker fauna fremfor flora, kan besøke den historiske dyrehagen. I likhet med resten av parken ble dyrehagen oppført for mer enn 150 år siden. Den rommer elefanter, sebraer, tigre, leoparder og anakondaer. For noen år siden ble det anlagt en afrikansk savanne der over hundre dyr løper fritt omkring.

+ Les mer

Se på kartet

Parc de la Tête d'Or 69006 Lyon
Vannlinjer i Jardin Botanique

Moro for barn

I tillegg til dyrehagen har Tête d’Or mange barnevennlige attraksjoner. Besøke de to antikke karusellene med håndmalte figurer, de gammeldagse gokartene og huskene, og de elektriske båtene du kan seile selv. Parkens dukketeater, Théâtre de Guignol, er en annen enestående attraksjon. Figuren Guignol ble skapt i Lyon rundt år 1800, og er fortsatt en av de viktigste karakterene i fransk dukketeater.
La Tête d’Or har gratis dyrehage med giraffer