Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Attraksjonene på Fisherman’s Wharf

Fiskerbåter, suvenirbutikker og seler gjør Fisherman’s Wharf til en av de mest populære attraksjonene i San Francisco. Lokalbefolkningen gjør ofte sitt beste for å unngå dette turistområdet, men besøkende får ikke nok av det. Det er kanskje ikke det mest autentiske stedet i byen, men det er definitivt morsomt og underholdende.

Kaia het opprinnelig Meiggs Wharf, men det endret seg etter hvert til Fisherman’s Wharf på grunn av det store antallet fiskerbåter som la til her. Selv om den fortsatt er en base for en lite flåte på om lag 25 båter, er Fisherman’s Wharf i dag stort sett en "stripe" med butikker og underholdning. I tillegg er det avgangssted for fergen til den berømte fangeøya Alcatraz.

Livlig på Fisherman’s Wharf
Livlig på Fisherman’s Wharf

San Francisco

Sjøløvene ved Pier 39

Sjøløver og suvenirer

Fisherman’s Wharf går fra Pier 39 til Ghirardelli Square, oppkalt etter den berømte lokale sjokoladefabrikken. Pier 39 er uten tvil den mest populære delen av kaia, og er mest kjent for den store kolonien av californiasjøløver som holder til her. Disse bråkete dyrene elsker å slange seg i solen, og bryr seg lite om de store menneskemengdene som kommer for å se på dem hver dag. Pier 39 er også et fint sted for suvenirer: her kan du finne enorme mengder av sweatshirts, T-skjorter, caps og nøkkelringer.

En kai full av underholdning

Takket være de mange attraksjonene er Fisherman’s Wharf nesten som en fornøyelsespark. Musée Mécanique på Pier 45 har en bisarr samling gamle arkadespill, flipperspill og andre myntbetjente maskiner. Så du bør sørge for å ha nok av "quarters" på deg. I Aquarium of the Bay kan besøkende lære om livet i havet rundt San Francisco. Her er også berøringsbassenger der du kan ta på sjøstjerner og andre sjøskapninger. Besøk også Ripley’s Believe or Not! Et museum fullt av bisarre gjenstander, rariteter og optiske illusjoner.

Aquarium of the Bay på Fisherman’s Wharf
Den gigantiske dungenesskrabben

Gigantiske krabber

Det overrasker ingen at det er mange fiskerestauranter på en kai full av fiskerbåter. En delikatesse du ikke bør gå glipp av, er dungenesskrabbe. Fra november til juni kommer det daglige båtlaster med denne krabben til byen. Krabbesesongen åpner offisielt i desember hvert år, med Fisherman’s Wharf Crab Fest. En billett til dette evenementet gir deg krabberetter tilberedt av toppkokker fra ulike restauranter – som smaker enda bedre i kombinasjon med vin fra regionen.

Foto

  • Aquarium of the Bay på Fisherman’s Wharf: Éamonn O'Brien-Strain, Flickr