Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Stranden til "The girl from Ipanema"’

Ipanema er nesten like berømt (og minst like vakker) som Copacabana – delvis takket være Bossa Nova-klassikeren "The Girl from Ipanema". Den ultimate sommerhiten fra 1964 ble komponert to år tidligere av Tom Jobim, og er udødeliggjort av Astrud Gilberto. Sangen er nylig blitt covret av Bebel Gilberto. Og jenta fra Ipanema? Hun fins i virkeligheten, og navnet hennes er Helô Pinheiro.

Den kilometerlange stranden i Ipanema er godt organisert: Hver gruppe har sin favorittstrekning med sandstrand. Posto Nove (livvakt-stasjon 9) tiltrekker seg muskelmenn med sixpacks og vakre jenter i G-streng-bikinier. Strandstrekningen ved enden av det populære nattelivsstrøket Rua Farme de Amoedo er kjent som homsestranden, og blir kalt Bolsa de Valores – børsen, eller kjøttmarkedet, som vi ville ha sagt. Posto 8 er populær blant ungdom fra favelaene, og surferne trekkes til Posto 7. Hippier, intellektuelle, enslige og familier med barn har også staket ut sine foretrukne strandstrekninger.

Ipanema ved solnedgang
Ipanema ved solnedgang

Rio de Janeiro

Hver gruppe har sin egen strandstrekning

Stranden begynner ved Arpoador, der det er en liten park og panoramautsikt fra klippene, og ender ved Leblon, med nok et utsiktspunkt over klippene, foruten en bar og uteservering. Den beste utsikten mot solnedgangen får du ved et bord på strandbaren Caneco do Rei nær Posto 12. Ipanema er ikke bare navnet på stranden, men også på nabolaget i nærheten, der du finner de mest luksuriøse butikkene i Rio, de beste restaurantene og de mest trendy hotellene. Folk som liker luksus og design kommer til å elske Hotel Fasano. Det er tegnet av Philippe Starck og dekorert med modernistiske møbler av Oscar Niemeyer og Sergio Rodrigues. Uendelighetsbassenget på takterrassen har en fantastisk utsikt.

“Den mest fantastiske solnedgangen ser du fra et bord på strandbaren Caneco do Rei”

Hotel Fasano: basseng med utsikt

Helô: jenta fra Ipanema

En solfylt tropedag satt komponisten Tom Jobim og poeten Vinicius de Moraes på terrassen til Bar Veloso som vanlig, da en vakker jente gikk forbi. Hun inspirerte paret til å skrive "The Girl from Ipanema". Den vakre, sensuelle stemmen til sangeren Astrud Gilberto gjorde sangen til tidenes mest berømte Bossa Nova-hit. Den vakre jenta heter Helô Pinheiro, og er ikke lenger 17 år, men nærmer seg 70. Etter en karriere som modell åpnet hun en motebutikk for badetøy med navnet Garota de Ipanema, som har vært en suksess helt frem til i dag.

Å holde ballen i lufta er en populær strandaktivitet

Foto

  • Hotel Fasano: basseng med utsikt: Bruno Fontoura, 123rf