Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Skjønnheten ved Kapp det gode håp

Vid utsikt, bratte klipper og en stillhet som bare avbrytes av bølgene som slår mot steinene. Det er ganske åpenbart hvorfor den portugisiske oppdageren Bartolomeu Diaz kalte Kapp det gode håp for "Stormkapp" da han som første europeer seilte forbi her i 1488. I det 15. århundre hadde skipene ofte vanskeligheter i dette området.

Det er her ved Kapp det gode håp at historien om Cape Town tar til. Etter hvert som skipstrafikken til og fra Asia vokste i løpet av 1600-tallet, fikk man behov for en stasjon underveis der båtene kunne fornye forsyningene sine. På vegne av Østindiakompaniet gikk den nederlandske sjømannen Jan van Riebeeck og 90 nybyggere i land i Table Bay i 1652. Østindiakompaniet bygde langsomt og sikkert en bosetting her, som etter hvert vokste til en fastboende koloni som omsider ble kjent som Cape Town.

Vid havutsikt

Kjøreturen fra Cape Town til Kapp det gode håp er en vakker opplevelse. Kapp er en del av Table Mountain National Park, et naturreservat med en variert flora og fauna og mange vakre vandreruter. Fuglekikkere er som i himmelen: Det finnes mer enn 250 fuglearter i regionen. Inngangen til parken ligger 12 kilometer fra Cape Point, det mest kjente stedet på Kapp det gode håp. Denne imponerende klippen har en stor plattform med en spektakulær utsikt over havet.
Her finner man også et fyrtårn fra 1859, som er et velkjent landemerke. Det var stort behov for å bygge dette fyret, ettersom sikten rundt Kapp (spesielt i tåke) var og er ganske dårlig. Ikke mindre enn 23 skip har gått ned her, inkludert det legendariske spøkelsesskipet Den flygende hollender, som forsvant i 1641. Mytene forteller at dette fantomskipet fortsatt er på ferde ved Kapp når det er storm.

Cape Point
Fyrtårnet på Cape Point
Skipsvrak ved Cape Agulhas

Taubane til fyrtårnet

Heldigvis finnes det også en mindre spøkelsesaktig flygende hollender: taubanen som frakter besøkende fra parkeringsplassen til fyrtårnet, 249 meter over havoverflaten. Fra juni til november kan man ofte se hvaler fra Cape Point. Det er også mange skipsvrak i nærheten. Restene etter flere skip kan ses fra Olifantsbos Point og Buffels Bay.