Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

De beste ølhallene i Praha

Enkelte mener at pilsnerøl er tidenes beste tsjekkiske oppfinnelse! I Praha finner man ikke bare mange barer i historiske kjellere og bygninger, men også store ølhaller og moderne kafeer. I de lokale pubene er det tradisjonelle ølet ofte billigere enn vann.

Så tidlig som på 1100-tallet fant man ut at det tsjekkiske klimaet var ekstremt godt egnet for dyrking av humle, hovedingrediensen i øl. Det førte til at en rekke ølbryggerier ble etablert i regionen, og tsjekkerne utviklet en sterk ølkultur som fortsatt er preger dem i dag. På puben kan du bestille en "pivo" hvis du vil ha fatøl. Er du skikkelig tørst, kan du bestille en "půllitr" (en halvliter). "Na zdravi", skål!

“For en uforglemmelig kveld på byen, er Double Trouble stedet å gå”

Double Trouble

Denne stor kjellerbaren/-klubben ligger mellom Václavplassen og torget i Gamlebyen. Navnet kan være misvisende - Double Trouble er den mest populære gotiske kjellerpuben i Praha. Bygningen har blitt omhyggelig restaurert. Baren har et svært variert klientell, fra utdrikkingslag til forbipasserende og forretningsfolk som stikker innom for en øl. I Praha er det hit man skal dra for en uforglemmelig kveld på byen.

+ Les mer

Se på kartet

Double Trouble, Melantrichova 17, Praha

Ferskt øl på U Vejvodu

De fire veggene på U Vejvodu rommer en historisk bar, en ølhall og en restaurant. Solid tsjekkisk pubmat gir et godt grunnlag for en fuktig kveld. U Vejvodu er en av de få barene i byen som serverer "tankøl", ferskt og skummende øl fra Urquell-bryggeriet, levert per tankbil. Hit kommer folk av alle slag for å ha det moro. Levende trekkspillmusikk er en del av sjarmen.

+ Les mer

U Vejvodu

Se på kartet

U Vejvodu, Jilska 4, Praha

“Drikk øl blant middelalderske rustninger på U Sedmi Svabu”

U Sedmi Svabu

I denne tavernaen fra middelalderen er man stolte over gjestfriheten sin. På U Sedmi Svabu ønskes gjestene velkommen med sprakende fyr på peisen. Rustninger og andre gjenstander i støpejern dekorerer veggene, og servitrisene bærer digre brett fulle av kaldt øl og duftende mat. Her er det spiseplikt. Uten en middagsreservasjon får du ikke bord når det er travelt, og uten et bord kan du ikke bestille øl. Ifølge tsjekkisk lov kan man ikke drikke uten å sitte.

+ Les mer

Se på kartet

Jansky Vrsek 14, Praha

De åtte ølhallene i U Fleku

U Fleku er noe helt for seg selv. Du kan velge mellom åtte ulike ølhaller. Det er også et mikrobryggeri på stedet. Gjestene sitter langs lange fellesbord av tre, og trekkspillere går omkring og sørger for underholdningen. Når været er fint, åpnes også en ølhage utendørs, laget etter forbilde av de tyske ølhagene. U Fleku er et spesielt sted, og et besøk der er uten tvil en morsom opplevelse.

+ Les mer

U Fleku

Se på kartet

U Fleku, Kremencova 11, Praha

“Rimelig øl i rikelige mengder i den tradisjonelle tsjekkiske ølhallen U Medvidku”

U Medvidku

U Medvidku er en tradisjonell tsjekkisk ølhall. Det har blitt brygget øl her siden 1466, og ølhallen ble bygget 500 år senere. Gjestene sitter ved enkle bord. Det er flere tappekraner, og plass nok til flere hundre mennesker. Hvis du foretrekker en sjarmerende pub, vil du kanskje styre unna dette stedet, men hvis du derimot vil ha mye og billig øl, er det hit du skal gå.

+ Les mer

Se på kartet

Na Perstyne 7, Praha