KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Delfinsafari på Bali

Mange mennesker har et ønske om å få se og ta på en delfin minst én gang i løpet av livet. På Bali kan dette ønsket bli til virkelighet. Å se dusinvis av delfiner fare gjennom vannet, gjøre elegante saltomortaler og følge etter båter som om de virkelig ønsket å få kontakt med dem, kan få hvem som helst til å smile. Sør på Bali kan delfinelskere også møte yndlingsskapningene sine ansikt til ansikt.

Det finnes delfiner en lang rekke steder. Nord på Bali, i Lovina Beach, legger tradisjonelle fiskerbåter ut på leting etter delfiner hver dag før soloppgang. I Amed, øst på Bali, svømmer delfinene nær stranden, og på sørsiden kan du nå det beste observasjonspunktet for delfiner med speedbåt fra Tanjung Benoa og Sanur. Dolphin Lodge i nærheten av Samur er også et godt utgangspunkt for nærmøter med delfiner. Her, i et basseng med åpen tilgang til havet, blir delfiner tatt vare på og opplært med kjærlighet og respekt.

Delfintur ved Lovina
Delfintur ved Lovina

Denpasar-Bali

Fargerike fiskerbåter i Lovina

I Lovina, ved kysten av Balihavet på nordsiden av Bali, finnes innbydende strender. Her er livet mer avslappet og langt mindre hektisk enn i den sørlige byen Kuta. Det er en daglig begivenhet når de fargerike jukungene hver morgen legger ut langs den tolv kilometer lange stranden med svart vulkansk sand. Disse tradisjonelle fiskerbåtene drar ut på fiske eller delfinsafari før soloppgang. Det er et praktfullt syn, men også svært travelt. Hvis du velger å legge ut litt senere, eller overtaler guiden din til å vente til de andre båtene har dratt, vil du fortsatt ha tid nok til å glede deg over delfinene ute på det åpne havet.

Jukunger
Vika ved Amed

Delfinsafari fra en strandvilla

Sjarmerende Amed, på østkysten av Bali, er en annen kystregion med svart sand. Den består av en rekke fiskerlandsbyer, som alle har en avslappet atmosfære. Dette er stedet for ekte sportsdykkere som også vil glede seg over den balinesiske strandkulturen. Også yogautøvere kan finne fred her. Delfinene peker jevnlig snutene sine inn mot stranden, og de lokale fiskerne tilbyr båtturer ut for å se på dem. Hvis du er riktig heldig, kan du se en fra din egen strandvilla tidlig om morgenen.

Delfiner ved Sanur

Dolphin Lodge ligger fem minutter fra kysten av Sanur. Det er et basseng av flytende pongtonger, der definer som er blitt skadet av båter eller fiskegarn blir behandlet. Delfinene får vitamintilskudd, mat og medisinsk pleie. I tillegg blir de opplært til å gjøre triks. Delfinene vises fram for besøkende maksimalt tre timer om dagen. Ellers styrer de sin egen tid, og er fri til å svømme i det åpne havet. Takket være den omsorgsfulle pleien de får, kommer delfinene alltid tilbake av seg selv.
I løpet av en førti minutters tur får du mulighet til å komme nær disse grasiøse skapningene. Små, kontrollerte grupper på maksimalt seks personer blir eskortert til vannkanten, der en delfin venter på dem med livlige lyder. Passerne forteller detaljert om delfinene og vanene deres, og det er satt av tid til å leke og få ordentlig kontakt med den intelligente skapningen. Delfinturen er ikke billig, men den er verdt pengene dersom du har sans for disse pattedyrene.

“Et møte med en delfin er en hjertevarmende opplevelse, og mange mennesker blir dypt berørt av det.”