Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

De beste markedene i East End

East End er først og fremst kjent som det deprimerende bakteppet for såpeserien "EastEnders", som har gått på BBC i lengre tid. Men lokalbefolkningen vet bedre. Dette er ikke lenger noe strøk for vanskeligstilte, men det hippeste området i byen. Shoreditch, Spitalfields og Hoxton et fint nyrenovert nabolag fulle av kreative butikker, trivelige curryrestauranter, stilige cocktailbarer og noen av de mest interessante markedene i London.

London har om lag 350 markeder – nesten ett for hver dag i året. Hele uken igjennom er det massevis av markeder rundt omkring i byen: dra til Camden Market for moteklær på mandag, eller ta turen til Covent Garden for å handle presanger på lørdag. På søndager flokker Londons innbyggere seg rundt postkodeområdene E1 og E2 øst i byen, som forvandles til et eneste stort markedsevenement. Her er en liste over de tre beste markedene i East End.

På jakt etter røverkjøp i Petticoat Lane Market

Det berømte Petticoat Lane Market

På tudorenes tid solgte Petticoat Lane Market, et av de mest berømte markedene i London, underskjørt og kniplinger. Ved første øyekast er det vanskelig å forstå hvorfor dette markedet er så berømt. I motsetning til hva navnet antyder, har markedet om lag 1 000 boder som for det meste selger billigklær og sko. Men om du ser nærmere etter, vil du kunne oppdage en lærjakke til utrolig lav pris, eller en designerskjorte fra forrige sesong. De fleste besøkende kommer ikke hit for å gjøre røverkjøp, men for å kikke og få seg noe å spise og drikke.

+ Les mer

Se på kartet

Petticoat Lane Market, Middlesex Street, Spitalfields, London

Et hav av blomster: Columbia Road Flower Market

Blomstermarkedet på Columbia Road i Hackney, like ved Spitalfields, er en livlig og fargerik affære. Hver søndag, fra tidlig om morgenen til langt utpå ettermiddagen, er det som om halve London kjøper inn blomster i den smale gaten mellom de viktorianske terrassehusene. Når folk fullastet med buketter, hibiskuser og palmer slår seg ned i uteserveringen til puben The Royal Oak for å slappe av med en kopp te, pågår kanskje festen kvelden i forveien fortsatt inne i lokalet – en fantastisk kontrast til det sjarmerende blomstermarkedet utenfor.

+ Les mer

Et hav av blomster på søndagene i Columbia Road

Se på kartet

Columbia Road Flower Market, Columbia Road, Spitalfields, London,

www.columbiaroad.info
Vintagedesign på Spitalfields Market

Hipstere: Old Spitalfields Market

På grunn av dårlig tilgjengelighet ved Old Spitalfields Markets ble grønnsakshandlerne flyttet i 1999, og markedet skulle rives. Halvparten av de historiske markedshallene fra 1683 ble revet for å gi plass til moderne kontor-høyhus. Resten skulle følge etter, men London gjorde opprør i siste øyeblikk. Den gjenværende halvdelen er nå et populært marked, med lokale designere, motevarer, organisk mat, kunst og kitsch. De 250 bodene tiltrekker seg store menneskemengder, spesielt på søndager. Og det fint å vite at både Madonna og Kate Moss av og til blir sett her.

+ Les mer

Se på kartet

Old Spitalfields Market, 16 Horner Square, Spitalfields, London,

www.oldspitalfieldsmarket.com

Foto

  • På jakt etter røverkjøp i Petticoat Lane Market: David Burrows, Shutterstock
  • Et hav av blomster på søndagene i Columbia Road: David Burrows, Shutterstock
  • Vintagedesign på Spitalfields Market: Rabndi Sokoloff, Shutterstock