KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Den beste utsikten over Santiago

Cerro San Cristóbal er vanskelig å overse. Denne åsen er et landemerke, midt i hjertet av byen, og er en viktig del av Santiagos bysilhuett. Utsikten fra Terraza Bellavista på toppen av åsen, om lag 300 meter over byen, er virkelig fenomenal. På klare dager kan man se de snødekte toppene i Andesfjellene.

Det opprinnelige navnet på åsen var Tupahue, "Guds fjell", men ble senere oppkalt etter den spansk-chilenske familien San Cristóbal. På toppen av åsen ligger Parque Metropolitano. Med 722 hektar er den Santiagos største grøntområde, og en av verdens største byparker. Den grønne oasen omfatter toppen og flere av åsene i nærheten.

Utsikt fra Cerro San Cristóbal
Utsikt fra Cerro San Cristóbal

Santiago de Chile

Statuen av jomfru Maria

Et fjell av attraksjoner

I tillegg til den fantastiske utsikten kan Cerro San Cristóbal by på en rekke attraksjoner. Om sommeren strømmer folk hit for å bade i de to utendørs svømmebassengene. Barna trives også i Parque Bicentenario de la Infancia (tohundreårs-barneparken), som ble innviet i 2012. Denne fornøyelsesparken har trehytter, vannleker og en kabelbane. Halvveis ned i åsen er det også en dyrehage. Dyrehagen er liten, men verdt et besøk. Der kan man beundre puduen, verdens minste rådyrart og Chiles nasjonalmaskot. Virgen de la Inmaculada Concepción, en 14 meter høy statue av jomfru Maria, er symbolet på fjellet. Ved siden av den åtte meter høye sokkelen til statuen ligger et lite kapell.

Kabelbanen

“Ta kabelbanen opp i åsen”

Kjør opp i åsen med kabelbane

Det er mange måter å komme seg opp til toppen av Cerro San Cristóbal på, men kabelbanen er en av de morsomste. Den har avgang fra Bellavista-strøket, på Plaza Caupolicán i nordenden av Pío Nono. Halvveis opp i åsen gjør den et kort stopp ved dyrehagen. De som liker litt trim, kan også gå opp til toppen. Før gikk det en gondolbane helt opp til toppen, men denne tjenesten er nedlagt inntil videre. Det er usikkert om den vil bli reparert, eller byttet ut i sin helhet.