Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Marseilles travle hjerte

Den historiske havnen i Marseille har i 2 600 år vært byens bankende hjerte. Vieux-Port ligger fortsatt der det greske markedet lå i oldtiden. I dag er det et av de mest populære strøkene i Marseille. Etter at området gjennomgikk omfattende restaurering, er nesten hele strøket bilfritt. Atmosfæren er trivelig og innbydende, til dels takket være de mange kafeene og restaurantene.

På midten av 1800-tallet kunne Vieux-Port håndtere 1 000 skip samtidig. Men havnen var for grunn for dampbåter, så da de ble innført gikk aktiviteten gradvis nedover. Nådestøtet kom under annen verdenskrig, da havnen ble så godt som fullstendig ødelagt. Marseille gikk imidlertid straks i gang med å gjenoppbygge havnen til fordums prakt. Havnen brukes ikke lenger i kommersiell skipsfart. Nå er det yachter som har hedersplassen her.

Den gamle havnen i Marseille
Den gamle havnen i Marseille

Marseille

Yachter i den gamle havnen

Fra avslappet fortauskafé til fint museum

Marseille er stolt over å kunne kalle seg den eldste byen i Frankrike. Og jo eldre, desto livligere, virker det som. Det gjelder spesielt for den gamle havnen, som spiller en viktig rolle i byens sosiale og kulturelle liv, og der underholdningen i spisestedene ved sjøen aldri tar slutt. En kort spasertur unna ligger det splitter nye museet MuCEM og middelalderfortet Saint-Jean. Rådhuset, klosterkirken Saint-Victor og den spektakulære Villa Méditerranée ligger også i nærheten. Sistnevnte huser et kulturmuseum som den italienske arkitekten Stefano Boeri passende nok designet med form som bokstaven C. Selve havnen er et perfekt sted for å slappe av etter et museumsbesøk, eller rett og slett for å se på folk fra en solrik utekafé.

Fort Saint-Jean

Hampens hovedgate

Marseille var en gang et viktig handelssentrum for cannabis. Tidligere var denne planten kjent for helt andre kvaliteter enn i dag, nemlig for de sterke fibrene som gjorde den perfekt til å lage skipstau av. Gaten som går fra Saint-Vincent-de-Paul-kirken (også kjent som Les Réformés) til den gamle havnen, fikk navnet sitt fra denne handelen: La Canebière. Den er fortsatt byens livslinje. I likhet med havnen, foregår det omfattende restaureringsarbeider i La Canebière.

Livlige La Canebière

Foto

  • Livlige La Canebière: vasse nicolas,antoine, Flickr