KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Capilano-hengebroen

Capilano-hengebroen svaier 70 meter over Capilano-elven. Denne 137 meter lange hengebroen tiltrekker seg hundrevis av besøkende hvert år, og er en av Vancouvers mest populære attraksjoner. Høyden gjør at folk med høydeskrekk gjerne avstår fra å krysse denne smale broen.

I 1888 kjøpte den skotske ingeniøren George Grant Mackay 2428 hektar land på begge sider av Capilano-elven. For å knytte de to sidene sammen bygde han en hengebro av hampetau og treplanker. Materialene ble transportert til den andre siden av hester som svømte over elven. Etter hans død i 1903 ble tauene erstattet med stålkabler. I 1956 ble broen fullstendig ombygget på fem dager av Rae Mitchell, som var eier på den tiden. Hans entusiastiske markedsføring av den renoverte broen gjorde at den snart ble en turistattraksjon.

Hengende i stor høyde
Hengende i stor høyde

Vancouver

Hengende gangveier ved Cliffwalk

Høyt i tretoppene

Selv om broen var opphavet til parken og fortsatt tiltrekker seg flest besøkende, byr Capilano Suspension Bridge Park også på en rekke andre aktiviteter. Det siste tilskuddet til parken er Cliffwalk, en serie hengende gangveier som klynger seg til klippene. Enkelte steder er broene laget av glass, slik at du kan se rett ned. Treetops Adventure er en annen fantastisk morsom turvei i stor høyde. Denne attraksjonen gir besøkende et glimt inn i den gamle regnskogen, sett fra ekornperspektiv. Broen går fra den ene douglasgranen til den neste. Noen av disse trærne er 1300 år gamle. Broene og utkikksplattformene er festet til trærne uten bruk av skadelige nagler eller bolter.

Magiske julelys

Eventyrlys

I juleferien byr Capilano-hengebroen på den ultimate julestemningen: lys over juvet. Broen er dekorert med hundrevis av lys, og svaier som en lysstråle over det mørke juvet. Også resten av parken er vakkert opplyst. Parken hevder også å ha verdens høyeste levende juletre: en 250 år gammel douglasgran på 46,4 meter.

+ Les mer

Se på kartet

Capilano Suspension Bridge, 3735 Capilano Road, North Vancouver