Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Det sprøeste kjøpesenteret i verden

Det er ikke lenger det største kjøpesenteret i verden − den tittelen har Dubai Mall hatt siden 2008 − men Mall of the Emirates er definitivt fortsatt det sprøeste kjøpesenteret i verden. Det har en skiløype, en après-ski-bar og skihytter, hundrevis av klesforretninger og om lag 100 barer og restauranter. Kjøpesenteret rommer også to femstjerners hoteller, et teater, en kino med flere saler og den største Harvey Nichols utenfor England.

Menn i perlehvite disjdasjer tripper gjennom snøen for å komme frem til stolheisen. De enorme panoramavinduene i Mall of the Emirates har en surrealistisk utsikt til en skiløype i ørkenen. Det er helt hinsides − som man kan forvente i Dubai. Dette kjøpesenteret er utstyrt med enhver tenkelig moderne fasilitet, inkludert en treetasjes garasje med plass til 7000 biler, samt en egen undergrunnsstasjon.

Mobiltelefoner i gull og flasker med Chanel

Til tross for alle de spesielle attraksjonene, er Mall of the Emirates først og fremst et kjøpesenter − av det ganske overdådige slaget. De tre etasjene under en glasskuppel rommer 500 butikker. Halvparten av dem selger klær, fra Chanel og Gucci til Gap og H&M. Kjøpesenteret huser også Pradas største flaggskipforretning i Midtøsten og den største avdelingen av det berømte britiske varemagasinet Harvey Nichols utenfor London. Butikken har en spesialseksjon med artikler som er tilpasset det lokale markedet, inkludert diamantpunger, mobiltelefoner i 24 karat gull og literflasker med Chanel N°5. Den største Carrefour-forretningen utenfor Frankrike er enda større, og måler 18 580 kvadratmeter.
Hvis du blir tørst og sulten av all denne shoppingen, kan du slå deg ned i en av de mange kafeene og restaurantene. Fra arabisk til sørafrikansk mat og fra fastfood til haute cuisine, valgmulighetene er endeløse. Det mest interessante etablissementet er restauranten Après, dekorert som en après-ski-hytte i Alpene − selvsagt en svært elegant après-ski-hytte, vi er tross alt i Dubai.

“Mall of the Emirates har tre etasjer med om lag 500 butikker”

På ski i 35 grader Celsius

24 timer på kjøpesenteret

Mall of the Emirates er ikke bare et shoppingsenter, det er en shopping-resort. Den innendørs fornøyelsesparken Magic Planet har to etasjer med dataspill, discobowling, et teater med 543 sitteplasser og en kino med 14 saler. Det så mange attraksjoner at det er umulig å få med seg alt på én dag. Så hvorfor ikke tilbringe natten på Sheraton, og nyte spaet og svømmebassenget på taket? Eller kanskje du foretrekker Kempinski, med den storslagne utsikten til Burj Al Arab?

Handlende emiratarabere i Mall of the Emirates

Foto

  • På ski i 35 grader Celsius: RiumaLab, Shutterstock