Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Det kulturelle hjertet av San Francisco

En gang var dette en øde parkeringsplass, men nå er området forvandlet til San Fransiscos kulturelle oase, Yerba Buena Gardens. Familier på piknik sitter i gresset, unger leker ved fossen og kunstelskere besøker San Franciscos Museum for moderne kunst (SFMOMA) eller Yerba Buena Kunstsenter (YBCA). Her er det hektiske bylivet langt unna.

Den grønne esplanaden ligger midt i Yerba Buena Gardens. Den store gressplenen er omgitt av museer, et kjøpesenter og en gammel kirke. I 1980 ble det utviklet en plan for å omgjøre den gamle tomten mellom 3. og 4. gate i SoMa-distriktet (South of Market) til en park og et kultursenter. Og med stor suksess. Dette er nå en av de mest populære stedene i San Francisco. Hele året finner det sted arrangementer her, som Farmer's Markets og Yerba Buena Gardens-festivalen.

Kultur i det grønne
Kultur i det grønne

San Francisco

Det iøynefallende SFMOMA

Moderne kunst i SFMOMA

Den mest iøynefallende bygningen er uten tvil SFMOMA. En stor samling moderne kunst skjuler seg bak denne mursteinsfasaden med det svart-og-hvitstripede tårnet. Her finner du fotografier av den besømte fotografen Ansel Adams og malerier av Picasso og Matisse. Museet åpnet dørene i 1935, men ble flyttet til lokalene ved Yerba Buena Gardens i 1995. Merk: På grunn av renovasjon og utbygging vil SFMOMA være stengt frem til 2016. Flere utstillinger vil imidlertid finne sted andre steder i byen og Bay-området — finn ut hvor på www.sfmoma.org.

Yerba Buena Kunstsenter

Styrken til Yerba Buena Kunstsenter er den enorme variasjonen i utstillingene, som endres kontinuerlig. YBCA har ingen permanent samling, og fokuserer på den aller nyeste samtidskunsten. Videokunst, fotografier eller en utstilling om Golden Gate: Det er alltid en overraskelse på lur. Ved siden av kunstsenteret er det også en scene der det jevnlig settes opp musikk- og danseforestillinger.
YBCA
Kreativitetskarusellen

Kreative unger

Barnas kreativitetsmuseum - The Children’s Creativity Museum - er et interaktivt kunst- og teknologimuseum spesielt rettet mot barn. Museet har som målsetting å lære barna kommunikasjon, samarbeid og kreativitet. Her er multimediainstallasjoner som oppfordrer de unge besøkende til å bruke sin kreativitet og forestillingsevne. En svært populær attraksjon er "kreativitetskarusellen", en karusell fra 1906. Selv de yngste barna kan glede seg over en ridetur på en av de vakre trehestene.

Foto

  • Kreativitetskarusellen: thaths, Flickr