Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

De to skjærgårdene utenfor Göteborg

Folk i Göteborg er heldige: de bor bare halvannen time unna disse vakre øyene. Det går jevnlige ferger mellom svenskekysten og de to skjærgårdene. Selv om de ofte omtales som Göteborg-skjærgården, har hver av øygruppene sitt eget preg. Du kan velge mellom et titalls trivelige reisemål og nyte den friske luften.

Den nordre skjærgården er den lettest tilgjengelige, og også den mest populære blant folk på dagstur. Mange Göteborg-innbyggere har sommerhytter her. Den søndre skjærgården er mye roligere, mer landlig og fri for biltrafikk. De fleste besøkende nøyer seg med en båttur rundt øyene, men det er ingen grunn til ikke å gå i land: trivelige gangveier leder til pittoreske landsbyer og strender. Et perfekt reisemål for naturelskere.

Røsslyng på skjærene i øygruppen
Røsslyng på skjærene i øygruppen

Göteborg

Solnedgang på Hönö

Den nordre skjærgården

Fergen fra Hisingen til Hönö, Björkö eller Öckerö tar ikke lang tid, og derfra er de mindre øyene tilgjengelig via broer. Med sine mange hoteller er Öckerö et godt utgangspunkt for de som vil tilbringe flere dager i skjærgården. Fredelige Hönö, like sør for Öckerö, blir regnet som den vakreste øya i skjærgården. Her finnes et fåtall gjestehus, noen puber, og - interessant nok - et fiskerimuseum. På Hönökakan, en kafé i havnen i Klåva, kan du smake på lokale delikatesser. Det myke, tynne brødet som kafeen er oppkalt etter, blir bakt på stedet.

Halleskär
Styrsö

Den søndre skjærgården

Øyene i den søndre skjærgården kan nås med ferger fra Saltholmen, som ligger en ti-minutters trikketur fra sentrum av Göteborg. Styrsö har en populær kro, som er et godt utgangspunkt for å utforske øya. Hvis du vil besøke flere steder på én dag, er det best å dra på en organisert båttur. Øyene er bilfrie, og transportmulighetene er begrensede. Men øyboerne er kjent for å være kreative. I gamle dager pleide konene til fiskerne på Köpstadsö å hente de slitne ektemennene sine i trillebår og trille dem hjem når det var tid for middag. På Känsö kan man ikke gå i land. Den rike floraen og faunaen på øya kan bare beundres fra vannet.

Foto

  • Solnedgang på Hönö: Jacob Wodzynski, Flickr
  • Halleskär: Göran Höglund (Kartläsarn), Flickr
  • Styrsö: magro_kr, Flickr