Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

De elegante Alsterarkadene

Besøkende som vandrer langs kaiene ved Kleine Alster vil uten tvil legge merke til Alsterarkadene. Disse elegante arkadene langs vannet har et anstrøk av venetiansk eleganse. De stilige shoppingarkadene er en pryd for Hamburg sentrum. Her kan du se vindusutstillingene til eksklusive designerforretninger, eller sette deg ved et bord på en uteterrasse ved vannet og betrakte de elegante, velstående kundene deres.

Handlegalleriene bak Alsterarkadene er perfekte for en ettermiddagsvandring og litt vindusshopping. Mellin-passasjen er den eldste handlearkaden i Hamburg. La deg fascinere av de luksuriøse delikatesseforretningene, eksklusive gullsmedforretningene og dyre motebutikkene. Kikk opp for å beundre de storslåtte art deco-freskene og blyglass-vinduene i denne 1800-talls-arkaden. Og du trenger ikke bekymre deg for mattilgangen. Ta en pause og kast deg over kakene i en av de tradisjonelle kafeene.

Alsterarkadene har et anstrøk av Venezia
Alsterarkadene har et anstrøk av Venezia

Hamburg

Overraskende kunstverk

Arkadene er en historisk skatt som skiller seg ut i den moderne byen Hamburg. Den spesielle designen er utført av Alexis de Chateauneuf, en av de viktigste byplanleggerne i Hamburg etter den store brannen i 1842. Middelhavspreget til handlearkadene er ingen tilfeldighet. Chateauneuf designet Alsterarkadene i italiensk stil, med vekt på symmetri og sirkelformer.

Mellom handlearkadene og handlegaten Neuer Wall ligger Mellin-passasjen, den eldste og minste handlearkaden i Hamburg. Her finner du luksuriøse apoteker, autentiske bokhandlere og elegante veskebutikker. I 1989 var det brann i en av butikkene, og bygningen ble deretter revet. Under restaureringen gjorde arbeiderne en overraskende oppdagelse: Bak ruinene fant de takfresker og blyglassvinduer i vakker art deco. I dag er disse fullstendig restaurert, og kan beundres nok en gang.

“En fantastisk overraskelse: Vakre fresker og blyglassvinduer ble oppdaget under restaureringen”

Handlearkadene sett fra Rathausmarkt

Søte fristelser

Alsterarkadene ligger i hjertet av Hamburg, bare fem minutters gange fra undergrunnsstasjonen Jungfernstieg. Følg Kleine Alster til Rathausmarkt for å se den vakreste utsikten mot de sjarmerende hvite arkadene ved vannet. På den andre siden av gaten kan du beundre skinnende klokker, dyre hatter og elegante vesker og sko. For en smakfull suvenir kan du besøke Godiva Chocolatier – sjokoladekreasjonene der er uimotståelige. For flere søte fristelser kan du fortsette til Arkaden-Café, og velge blant det overveldende utvalget av kaker og bakervarer. Prøv en kremet Käsekuchen eller en fuktig Apfelstrudel.

En stykke Käsekuchen

Foto

  • Handlearkadene sett fra Rathausmarkt: Christian Meuller, Shutterstock
  • En stykke Käsekuchen: Kersy83, Flickr