KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Den enorme variasjonen i Taman Nasional Bali Barat

Taman Nasional Bali Barat, en mangefasettert park som beskytter forskjellige naturmiljøer og utryddingstruede dyrearter, ligger på vestsiden av Bali. Bali Barat er tilgjengelig til fots, og kan skilte med mangrover, sumpområder, korallrev og mange plante- og dyrearter.

Taman Nasional Bali Barat ligger i den mest nordvestlige delen av Bali. Med 770 kvadratkilometer dekker parken om lag ti prosent av Balis totale landareal. Bali Barat ble gjort til naturreservat for mange år siden, men ble først enn offisiell nasjonalpark i 1941. Parken byr på et utrolig mangfold, inkludert regnskoger, tørre savanner, akasier og tette mangrover.

Vakker natur i Taman Nasional Bali Barat
Vakker natur i Taman Nasional Bali Barat

Denpasar-Bali

Fargerik korall i Coral Gardens

Dykking langs en vegg av koraller

Bali Barat har mange unike steder for dykking, blant annet den lille øya Pulau Menjangan. Dette er et virkelig dykkeparadis: En mild havstrøm går fordi Coral Gardens, en utrolig 40 meters vegg av koraller. I tillegg til de vakre korallene finnes det blekksprut, havhester og sjeldne, fargerike mandarinfisker i vannet. De lokale skipperne kjenner området ut og inn, og kan ta deg med til de beste dykkestedene. Folk som liker nattdykking vil også finne mangt å utforske her.

På eventyr i den balinesiske regnskogen

Bare ti prosent av parken er tilgjengelig for besøkende. Du kan velge mellom flere ruter, men besøkssenteret anbefaler at du går i følge med en erfaren guide. Eventyrere vil kanskje velge Gunung Klatakan Trail, en fem timer lang fottur gjennom den imponerende balinesiske regnskogen, det mest kuperte området av parken. Andre anbefalte fotturer omfatter turer til mangrovene i Teluk Terima og til fjellene nær Makam Jayaprana. De som foretrekker hvile og åndelighet kan velge en fottur på øya Menjangan, som er hjem for 16 munker og et lite antall rådyr.

Dykkerbåter fortøyd ved Menjangan
Imponerende natur i Bali Barat

Flora og fauna

Innenfor grensene til Bali Barat finnes over 175 ulike plantearter, av hvilke 14 er utryddingstruet. De fleste ville dyr i Bali Barat lever i skogen. Du kan treffe på leoparder, rådyr, ville bøfler, aper og gekkoer. En av årsakene til at parken ble grunnlagt, var for å beskytte den balinesiske tigeren, en egen tigerart som ble sett for siste gang i vill tilstand i 1937. Det finnes også skilpadder i parken. De lokale guidene vet hvor man skal se etter disse dyrene.

Se den spesielle balinesiske stæren

Taman Nasional Bali Barat er spesielt kjent for den store mengden fuglearter. Her finnes over 160 forskjellige kyst- og sjøfugler, som brungjess og den lille fregattfuglen. Bali Barat er også en av de få stedene på Bali der du kan se øyas maskot, den utryddingstruede balinesiske stæren. Ifølge beregningene er det bare seks (!) igjen av disse fuglene i parken, så husk å ta med deg en kikkert. Den beste tiden å besøke parken på, er i begynnelsen av regntiden, som varer fra august til slutten av desember.

Den balinesiske stæren (Leucopsar rothschildi)