Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Fantasiverdenen i Park Güell

Antoni Gaudí er mannen bak den bisarre, og samtidig geniale Park Güell, den mest berømte parken i Barcelona. På oppdrag fra forretningsmannen Eusebi Güell begynte arkitekten å bygge en drømmelandsby, i utkanten av byen, som skulle minne om en eventyrskog. Selv om landsbyen aldri ble fullført - bare to av de planlagte seksti husene ble bygget - er Park Güell fortsatt enestående.

Park Güell kan best beskrives som en overflod av fantasi. Sterke, lyse farger, uvanlige arkitektoniske former og naturlige kurver: Gaudí ga virkelig fantasien fritt utløp. Parken ble bygget mellom 1900 og 1914, og ligger på Carmel-åsen i Gràcia-strøket – man kan tydelig se hvordan kunstneren prøve å integrere kreasjonen sin i landskapet.

Gaudís slangebenk

Den mosaikkprydede slangebenken

Antoni Gaudí bodde faktisk i et av de to fullførte husene i parken fra 1906 til 1926. Det huset blir nå kalt Casa Museu Gaudí, og er omgjort til et museum der tegningene og møblene hans er stilt ut. Et av høydepunktene i Park Güell er den berømte mosaikkprydede slangebenken som slynger seg rundt den panoramaterrassen - offisielt den lengste benken i verden. Det fortelles at Gaudí var inspirert av historien om Adam og Eva da han skapte denne benken. Legg merke til den doble trappen med en salamander og fontene på toppen.

+ Les mer

Se på kartet

Carrer d'Olot i Barcelona

Salamander på en fontene i Park Güell

Imponerende panoramautsikt

Et annet unikt syn er "Hallen med hundre søyler" – selv om en nøyaktig opptelling viser at det bare er 86 av dem – som støtter en hel plass og skaper en vakker, skyggefull paviljong der man kan unnslippe den spanske sommerheten. Legg merke til taket og de ulike fordypningene, dekorert med religiøse, mytologiske og astrologiske symboler. Plassen over hallen kalles Gran Plaça Circular, som er der de verdensberømte benkene dekorert med fargerike keramikkfliser befinner seg. Og i tillegg til alt dette, må det legges til at den fantastiske utsikten over Barcelona er minst like bemerkelsesverdig. Tips: Følg gangstiene opp til toppen av fjellet for å få enda bedre utsikt over byen.

Hall med hundre søyler