Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Porten til India

Den 26 meter høye minnebuen Gateway of India (Porten til India) er en av de mest berømte og besøkte attraksjonene i Mumbai. Monumentets fantastiske plassering ved havnen i Indias største by er startsted for en rekke utflukter på vannet. Gateway of India ligger rett overfor det verdensberømte femstjernershotellet Taj Mahal Palace.

Gateway of India ble bygget til minne om kong George Vs og dronning Marys besøk til Mumbai (den gang kjent som Bombay) i 1911. Monumentet ble imidlertid først fullført i 1924. Det er ganske ironisk at den høytidelige buen kort tid etter ble et symbol på slutten av Indias periode som koloni. I 1948 marsjerte de siste britiske troppene gjennom denne buen idet de forlot landet. Gateway of India har en slående stil som minner om både hinduistisk og islamsk arkitektur.

En fargerik forestilling

I dag er Gateway of India et av de mest besøkte stedene i byen, der både lokale folk og besøkende samles. De tiltrekkes ikke bare av den monumentale strukturen, men også av aktivitetene på plassen som omgir den. Det kan noen ganger minne om et digert gatesirkus. En fargerik samling selgere falbyr en mengde varer, fra nøtter, te, frukt og postkort til gigantiske ballonger og fotografier på minuttet. På kaia bak monumentet ligger små båter som tilbyr rundturer i Mumbais havneområde. Lenger ned ligger fergene til Elephanta, en øy i nærheten med vakre templer som er hugget ut i klippene. Gateway of India er også et perfekt utgangspunkt for en spasertur gjennom det livlige strøket Colaba, som er fullpakket med restauranter og gamle kafeer – som Leopold Café, som åpnet i 1871.

“En fargerik samling gateselgere falbyr en mengde forskjellige varer”

Et av de livlige møtestedene i Colaba

Taj Mahal Palace

Like ved Gateway of India finner vi en annen historisk bygning: Taj Mahal Palace. I 1903 fikk en rik indisk industrimagnet bygget dette femstjerners hotellet. Listen over berømte gjester er endeløs, og inkluderer navn som kong George V, John Lennon og president Obama. Hotellet med den majestetiske fasaden er kjent for sine enorme dimensjoner: det har over 550 rom, 11 restauranter og en kafé som er åpen døgnet rundt. Hvis du vil unnslippe byens kjas og mas, kan du finne deg en stol i den romantiske Sea Lounge, et terom med utsikt over havet.
Taj Mahal Palace