Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Bollywoods glamour

Mumbai er det bankende hjertet i Indias meget produktive filmindustri. I Bollywood, en sammentrekning av Bombay og Hollywood, produseres mer enn 1000 spillefilmer hvert år. Ta en titt bak scenen i dette unike filmuniverset, eller få øye på kommende filmstjerner i en av de mange hippe barene i byen.

Klassiske Bollywood-filmer utmerker seg ved fargerike scener, en melodramatisk historie og hovedrolleinnehavere som gjør kur til hverandre med sang. Filmene er også berømte for de gjennomarbeidede dansekoreografiene, påvirket av Hollywood-musicals fra 1930-, 1940- og 1950-tallet, så vel som av gamle indiske danser. Selv om den sukkersøte Bollywood-stilen ofte blir parodiert, selges over 3 milliarder kinobilletter hvert år i India. Det er ingen overraskelse at indiske filmstjerner tilbes som halvguder.

En romanse i Bollywood-stil
En romanse i Bollywood-stil

Mumbai

Omvisninger i Film City

Du kan selvsagt besøke en av Mumbais mange kinoer for å dykke ned i den berømte indiske filmsjangeren. Vær imidlertid oppmerksom på at en gjennomsnittlig film fra Bollywood varer i minst tre timer, så du vil kanskje foretrekke å ta en titt bak scenen i stedet. Det er en rekke organiserte omvisninger (med privat guide eller med buss) til Film City, like nord for Mumbai. Dette historiske, 2000 mål store komplekset består av en rekke studioer og filmsett med ordentlige hus, skoler, sykehus, templer og til og med hele landsbyer. Det pågår alltid en eller annen innspilling her, av en film eller en såpeopera-episode, så det er svært sannsynlig at du støter på skuespillere og dansere i aksjon. Omvisningen tar deg også med til innspillingssteder utenfor komplekset, som der knallsuksessen Slumdog Millionaire ble spilt inn. De fleste guidene avrunder omvisningen med et besøk i det luksuriøse strøket Bandra, for å se villaene til berømte indiske filmstjerner. Ta en titt på mangemillion-dollar-villaen til Shahrukh Khan, en megastjerne i Bollywood som har spilt i over 70 filmer.
Statister i en Bollywood-film
Mumbai ved solnedgang

Avslapping i Bollywood-stil

Avslutt dagen som en ekte Bollywood-stjerne. Mumbai er kjent for sine mange hippe takbarer og klubber, som Aer Lounge, som ligger i 34. etasje på Four Seasons Hotel: et sted for å se og bli sett. Den spektakulære utsikten over byen og den kritthvite ultramoderne, runde cocktailbaren midt på takterrassen kappes om oppmerksomheten fra både stamgjester og turister. Nyt solnedgangen fra denne baren mens en DJ spinner skiver og du nipper til en cocktail eller et glass champagne.

Foto

  • Statister i en Bollywood-film: project1photography, Shutterstock