Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Hjertet av München

Marienplatz har vært hjertet av München helt siden middelalderen. Bøkkerne pleide å danse mellom rådhuset og markedet. I årenes løp har markedet blitt flyttet litt, og bøkkerne har blitt redusert til miniatyrfigurer som danser i klokkespillet på det nye rådhuset, men Marienplatz er fortsatt byens hovedplass.

Marienplatz har to rådhus: det gamle og det nye rådhuset. Takket være arkitekt Hauberrisser har innbyggerne i München vanskelig for å si hva som er hva. Den nygotiske bygningen bak fontenen på plassen ser eldre ut. Men den ble "bare" bygget for litt over hundre år siden — nokså nylig sammenlignet med det gamle rådhuset, som har stått der i over 800 år.

Skytsengelen Maria

Hovedplassen i München ble kalt "Schrannen", helt til en koleraepidemi herjet i byen. Ved å endre navnet til Marienplatz (Mariaplassen) i 1854 håpet innbyggerne å påkalle seg jomfru Marias beskyttelse. Plassen spilte også en viktig rolle under pestepidemien i 1517. Legenden forteller at bøkkerne danset rundt plassen for å lokke innbyggerne til å komme seg ut i gatene. De danser fortsatt: hvert 7. år på selve plassen, og flere ganger om dagen i miniatyr i klokkespillet i det nye rådhuset.
Klokkespillet i rådhuset
Utsikten fra St. Peterskirken

Byens beste utsikt

Mange besøkende tar heisen opp til toppen av tårnet i det nye rådhuset for å nyte den fantastiske utsikten. Men derfra vil du ikke kunne se bygningens egen nygotiske gavl og klokkespillet. For å se disse må du besøke St. Peterskirken, som ligger på den andre siden av plassen. Denne kirken har imidlertid ikke heis, og besøkende må gå opp de 306 trappene for å nå det høyeste utkikkspunktet i sentrum av byen. På klare dager kan du til og med se fjelltoppene i Alpene i horisonten.

Musikk i byen

Marienplatz er flankert av to store varemagasiner: Galeria Kaufhof og Backs Kaufhof. Musikkelskere bør stikke innom 5. etasje på Backs. Den er i sin helhet viet til musikk. Her finner du en utrolig CD-samling, og du kan lytte til et stort utvalg av mindre kjent musikk helt gratis. Av og til er det også konserter i varemagasinet. Det fremføres også levende musikk hver kveld i nattklubben i det flotte og elegante Hotel Bayerischer Hof, like utenfor Marienplatz.
Det klassiske Bayerischer Hof hotell

Foto

  • Det klassiske Bayerischer Hof hotell: julianaka, Flickr