Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

I hjertet av byen

Det historiske strøket La Candelaria er fullt av henrivende pastellfargede hus, vakre katedraler, trendy kafeer og interessante butikker, og er Bogotás bankende hjerte. Selv om strøket ligger midt i byen, har det en vennlig, tilbakelent småbyatmosfære.

Ifølge de som bor der er La Candelaria et av de få stedene i hovedstaden der folk kjenner hverandre og tar seg tid til å slå seg ned for et kaffeslabberas eller et slag sjakk. Det var her spanjolene grunnla Bogotá i 1538. De bygde kirker og hus i kolonistil, og anla brede bulevarder og brolagte gater. Dette strøket er perfekt for en rolig spasertur. For selv om byen har vokst og blitt modernisert i tidenes løp, er historien fortsatt levende i La Candelaria.

Typiske, fargerike hus i La Candelaria
Typiske, fargerike hus i La Candelaria

Bogota

Et livlig bysentrum

Musikanter, akrobater og komikere underholder publikum. Ballong- og ananasselgere falbyr varene sine mens barn rir på en dekorert lama. Dette er Plaza de Bolívar, der innbyggerne i La Candelaria samles til en vennlig prat, et glass nypresset juice fra en av bodene eller bare for å se på den fargerike menneskemengden. Ikke glem å stikke innom den imponerende Catedral Primada, som tårner opp over plassen. Dette enorme nyklassisistiske templet ble bygget i 1823. Tidligere katedraler som var bygget på samme sted hadde falt sammen på grunn av dårlig konstruksjon, eller var blitt ødelagt av jordskjelv. Dette er den største katedralen i Colombia, og en av de største i Sør-Amerika.
Gateartister på Plaza de Bolívar

Kulturelle Candelaria

Bogotá kan skryte av rundt 80 museer, og de tre beste ligger midt i La Candelaria. Museo del Oro (gullmuseet) har en imponerende utstilling som viser Colombias arv. Over 34.000 gullgjenstander er utstilt, og de fleste av dem er antikviteter. Casa de la Moneda, som ligger i det gamle historiske myntverket, tar besøkende tilbake i tid og lærer dem alt som er verdt å vite om pengenes historie. Museu Botero befinner seg også i et vakkert, antikt herskapshus, og viser arbeidene til den fantastiske colombianske kunstneren Fernando Botero.
Gårdsplass i Casa de la Moneda
På toppen av fjellet: Cerro de Monserrate

En guddommelig utsikt

Det tar bare femten minutter å komme opp til toppen av Cerro de Monserrate med trikk eller taubane. Til fots, og i følge med pilegrimene som tar turen opp hver søndag for å hedre Kristusstatuen i kirken, tar det litt lengre tid. Uansett hvordan du kommer deg opp til toppen av dette 3.200 meter høye fjellet, blir du belønnet med en storslått utsikt over byen. I tillegg til utsikten, er det også et marked her oppe, flere kafeer og til og med noen fremragende restauranter.

Foto

  • Gateartister på Plaza de Bolívar: javarman, Shutterstock
  • Gårdsplass i Casa de la Moneda: Carlos a Arango, Wiki
  • På toppen av fjellet: Cerro de Monserrate: Colombia Travel, Flickr