Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Henry Fords imperium

Skinnende T-Forder, gamle dampmotorer og samlebåndet for F-150: Henry Ford-museet er obligatorisk for alle som er interessert i biler. Dette er amerikansk historie i verdensklasse.

Henry Ford ble født i Dearborn, en forstad til Detroit. I 1929 grunnla han Henry Ford-museet og Greenfield Village. Med friluftsmuseet ønsket Henry Ford å fremstille den industrielle revolusjonen, og vise frem ting av historisk betydning. The Henry Ford – som komplekset blir kalt i dag – tiltrekker seg halvannen million besøkende i året, og er en av toppattraksjonene i Detroit.

Teknologisk supermakt

Museet er inndelt i flere seksjoner. Den største seksjonen heter Driving America, og forteller historien om den amerikanske bilindustrien. T-Ford nummer 15 millioner og den aller første Ford Mustang fra 1964 er utstilt her. Seksjonen Presidential Vehicles - presidentenes kjøretøy - er også imponerende, og inkluderer bilen John F. Kennedy satt i da han ble skutt i 1963.
Men museet er ikke bare fokusert på biler. Det forteller også om hvordan USA utviklet seg til å bli en teknologisk supermakt. Seksjonen Made in America viser enorme dampmaskiner, og Home Arts viser husholdningsapparater gjennom tidene. En annen interessant utstillingsgjenstand er en Fokker, et nederlandskbygget fly som foretok den første flyvningen over Nordpolen i 1926.

Diverse Ford-modeller

En kikk inn i fabrikken

En av de nyeste attraksjonene er Ford Rouge Factory Tour, som består av fem seksjoner. I den mest interessante av dem kan du se monteringen av den nyeste Ford F-150 fra en gangbro. På begynnelsen av 1900-tallet revolusjonerte Henry Ford bilindustrien med sin nyskapende produksjonsprosess. Ford var den første bilprodusenten som brukte samlebånd i bilproduksjonen. Det var i 1913. Henry Ford mente at biler skulle være tilgjengelige for alle, og målet hans var å produsere sikre, og samtidig rimelige biler. Før samlebåndets tid monterte en eneste bilmekaniker hele motoren. Etter at samlebåndet ble innført, ble arbeidsoppgavene i fabrikken delt opp i mindre arbeidsoppgaver, og hver mekaniker hadde sin egen spesialitet. Takket være denne økte effektiviteten, ble bilene billigere i pris. Ford Model T var den første bilen som ble produsert på denne måten.

The Ford Rouge Factory Tour
Et Mc Donald’s-skilt fra 1960
Greenfield Village

Amerikansk historie

Stikk også innom Greenfield Village, et friluftsmuseum med 100 historiske bygninger fra det 18. og 19. århundre. Et besøk her er som å reise tilbake i tid. Gå langs det gamle jernbanesporet, besøk brødrene Wrights sykkelverksted og se huset der Henry Ford ble født i 1863. Du kan også kjøre en tur i en ekte T-Ford!

Foto

  • Diverse Ford-modeller: Michael Kappel, Flickr
  • The Ford Rouge Factory Tour: Nicole Yeary, Flickr
  • Et Mc Donald’s-skilt fra 1960: The Henry Ford